Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluiproutes terug in kasteel Hoensbroek door corona

Geplaatst opzaterdag 30 mei 2020 - 19:35

Om te zorgen dat het personeel op kasteel Hoensbroek na heropening zich snel kan verplaatsen, is er een aantal sluiproutes in het kasteel gecreeërd.

Door deze 'coronasluiproutes' gaan ze weer even terug in de tijd.

Net als vroeger
"In totaal zijn er 3 sluiproutes. Een gaat bijvoorbeeld bovenlangs, over de zolder. Zo kan het personeel de gasten ontwijken en snel van de ene naar de andere plek", vertelt Hans Thuis, directeur van Kasteel Hoensbroek. "In de goede oude tijd was het zo dat het personeel de bewoners van het kasteel zo min mogelijk mochten lastigvallen, dus als zij zich moesten verplaatsen, dan ging dat ook via sluiproutes."

Niet klaar voor heropening
Vanaf maandag mogen musea en bezienswaardigheden weer open. Ook op het kasteel in Hoensbroek leven ze daar erg naartoe. Naast de sluiproutes komen natuurlijk de inmiddels bekende instructies weer om de hoek kijken zoals looproutes, 1,5 meter afstand houden en zelf je bestelling ophalen. "Het personeel van het kasteel krijgen dit weekend de laatste instructies", zegt Thuis. Maar helemaal klaar voor een heropening zijn ze nog niet. "We moeten bijvoorbeeld nog bestickeren en enkele looproutes uitzetten. Openingsdatum 1 juni halen we niet."

Kasteeltour van thuis
Het toeval wil dat maandag wel 'Dag van het kasteel' is. Om Kasteel Hoensbroek toch al te kunnen bezoeken, is het kasteel van binnen en buiten met 360 graden camera's vastgelegd. Hierdoor kan de virtuele bezoeker vanuit zijn luie stoel een rondgang maken langs de kasteelvertrekken: van kerker tot torenkamer. Er is zelfs een gids die je online opvangt met verhalen over vroegere kasteelbewoners en tal van weetjes.

Reserveren
Vanaf 8 juni gaat het kasteel weer open voor publiek. Dan mogen maximaal 350 bezoekers per dag naar binnen. Bezoekers dienen vooraf wel een bezoek te reserveren door online een ticket te kopen. Ook wordt er bij iedere bezoeker een gezondheidscheck gedaan.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen