Overslaan en naar de inhoud gaan

Slowaakse topclub plukt middenvelder weg bij Fortuna Sittard

Geplaatst opzondag 28 juli 2019 - 15:30

Het avontuur van Amadou Ciss (19) bij Fortuna Sittard zit er al na één seizoen op. De Slowaakse topclub MŠK Žilina neemt de middenvelder op huurbasis over.

In het huurcontract is ook een optie tot koop opgenomen. De deal is op enkele formaliteiten na rond.

Hoge verwachtingen
Ciss arriveerde vorige zomer met de nodige verwachtingen in Sittard. De Senegalees maakte in eigen land indruk in de opleiding van Teungueth, stapte over naar de bescheiden Franse club Pau en stond daar na één seizoen in de belangstelling van meerdere grote clubs. Hij werd zelfs opgeroepen voor een nationaal jeugdelftal van Frankrijk, maar kwam niet in actie omdat hij simpelweg geen Frans paspoort heeft.

Senegalese uitblinker
In Sittard ging het vervolgens minder voorspoedig. Ciss kwam tien keer in actie en speelde nooit langer dan een half uur. Toch bleven andere clubs onverminderd geïnteresseerd in zijn verrichtingen. Zo was hij in de winterstop nog even op proef bij de Italiaanse middenmoter Udinese. Wat de interesse mede warmhoudt, zijn de goede prestaties van Ciss bij de nationale ploeg. Zo speelde hij deze zomer een succesvol jeugd-WK namens Senegal.

Topclub in Slowakije
Zijn nieuwe ploeg is één van de grootste clubs van Slowakije. Alleen Slovan Bratislava pakte meer landstitels (negen) dan MŠK Žilina (zeven). Twee seizoenen geleden was de club nog actief in de Champions League. In Slowakije is het nieuwe seizoen al begonnen. MŠK Žilina heeft de eerste wedstrijd van dit seizoen gewonnen. Vorige voetbaljaargang eindigde de ploeg op een teleurstellende vierde plek.

Nieuwe verdediger
Aan de inkomende kant is er ook nieuws op komst bij Fortuna Sittard. Een nieuwe centrumverdediger stond hoog op het verlanglijstje en technisch manager Sjoerd Ars lijkt beet te hebben. "We voeren gesprekken met deze kandidaat." Hij denkt echter dat de eerste competitiewedstrijd tegen AZ te vroeg komt voor deze aanwinst. Daarnaast lopen er nog altijd gesprekken met middenvelder José Rodríguez. Ars verwacht op korte termijn geen witte rook.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen