Overslaan en naar de inhoud gaan

Slowaakse topclub plukt middenvelder weg bij Fortuna Sittard

Geplaatst opzondag 28 juli 2019 - 15:30

Het avontuur van Amadou Ciss (19) bij Fortuna Sittard zit er al na één seizoen op. De Slowaakse topclub MŠK Žilina neemt de middenvelder op huurbasis over.

In het huurcontract is ook een optie tot koop opgenomen. De deal is op enkele formaliteiten na rond.

Hoge verwachtingen
Ciss arriveerde vorige zomer met de nodige verwachtingen in Sittard. De Senegalees maakte in eigen land indruk in de opleiding van Teungueth, stapte over naar de bescheiden Franse club Pau en stond daar na één seizoen in de belangstelling van meerdere grote clubs. Hij werd zelfs opgeroepen voor een nationaal jeugdelftal van Frankrijk, maar kwam niet in actie omdat hij simpelweg geen Frans paspoort heeft.

Senegalese uitblinker
In Sittard ging het vervolgens minder voorspoedig. Ciss kwam tien keer in actie en speelde nooit langer dan een half uur. Toch bleven andere clubs onverminderd geïnteresseerd in zijn verrichtingen. Zo was hij in de winterstop nog even op proef bij de Italiaanse middenmoter Udinese. Wat de interesse mede warmhoudt, zijn de goede prestaties van Ciss bij de nationale ploeg. Zo speelde hij deze zomer een succesvol jeugd-WK namens Senegal.

Topclub in Slowakije
Zijn nieuwe ploeg is één van de grootste clubs van Slowakije. Alleen Slovan Bratislava pakte meer landstitels (negen) dan MŠK Žilina (zeven). Twee seizoenen geleden was de club nog actief in de Champions League. In Slowakije is het nieuwe seizoen al begonnen. MŠK Žilina heeft de eerste wedstrijd van dit seizoen gewonnen. Vorige voetbaljaargang eindigde de ploeg op een teleurstellende vierde plek.

Nieuwe verdediger
Aan de inkomende kant is er ook nieuws op komst bij Fortuna Sittard. Een nieuwe centrumverdediger stond hoog op het verlanglijstje en technisch manager Sjoerd Ars lijkt beet te hebben. "We voeren gesprekken met deze kandidaat." Hij denkt echter dat de eerste competitiewedstrijd tegen AZ te vroeg komt voor deze aanwinst. Daarnaast lopen er nog altijd gesprekken met middenvelder José Rodríguez. Ars verwacht op korte termijn geen witte rook.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen