Overslaan en naar de inhoud gaan

Slowaakse topclub plukt middenvelder weg bij Fortuna Sittard

Geplaatst opzondag 28 juli 2019 - 15:30

Het avontuur van Amadou Ciss (19) bij Fortuna Sittard zit er al na één seizoen op. De Slowaakse topclub MŠK Žilina neemt de middenvelder op huurbasis over.

In het huurcontract is ook een optie tot koop opgenomen. De deal is op enkele formaliteiten na rond.

Hoge verwachtingen
Ciss arriveerde vorige zomer met de nodige verwachtingen in Sittard. De Senegalees maakte in eigen land indruk in de opleiding van Teungueth, stapte over naar de bescheiden Franse club Pau en stond daar na één seizoen in de belangstelling van meerdere grote clubs. Hij werd zelfs opgeroepen voor een nationaal jeugdelftal van Frankrijk, maar kwam niet in actie omdat hij simpelweg geen Frans paspoort heeft.

Senegalese uitblinker
In Sittard ging het vervolgens minder voorspoedig. Ciss kwam tien keer in actie en speelde nooit langer dan een half uur. Toch bleven andere clubs onverminderd geïnteresseerd in zijn verrichtingen. Zo was hij in de winterstop nog even op proef bij de Italiaanse middenmoter Udinese. Wat de interesse mede warmhoudt, zijn de goede prestaties van Ciss bij de nationale ploeg. Zo speelde hij deze zomer een succesvol jeugd-WK namens Senegal.

Topclub in Slowakije
Zijn nieuwe ploeg is één van de grootste clubs van Slowakije. Alleen Slovan Bratislava pakte meer landstitels (negen) dan MŠK Žilina (zeven). Twee seizoenen geleden was de club nog actief in de Champions League. In Slowakije is het nieuwe seizoen al begonnen. MŠK Žilina heeft de eerste wedstrijd van dit seizoen gewonnen. Vorige voetbaljaargang eindigde de ploeg op een teleurstellende vierde plek.

Nieuwe verdediger
Aan de inkomende kant is er ook nieuws op komst bij Fortuna Sittard. Een nieuwe centrumverdediger stond hoog op het verlanglijstje en technisch manager Sjoerd Ars lijkt beet te hebben. "We voeren gesprekken met deze kandidaat." Hij denkt echter dat de eerste competitiewedstrijd tegen AZ te vroeg komt voor deze aanwinst. Daarnaast lopen er nog altijd gesprekken met middenvelder José Rodríguez. Ars verwacht op korte termijn geen witte rook.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts