Overslaan en naar de inhoud gaan

Slotconcert Rowwen Hèze niet in tent maar op tv

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 19:45

Het zal niet meevallen voor de fans, dit jaar geen slotconcert van Rowwen Hèze in America. Voor de liefhebbers zit er niets anders op dan naar de 'geïmproviseerde tv-show' te kijken zonder publiek.

Het gehele weekend staat bij L1 in het teken van Rowwen Hèze. Vrijdag, zaterdag én zondag wordt een alternatief Slotconcert uitgezonden dat van tevoren zonder publiek is opgenomen. Het is een pleister op de wond voor de diehard fan.

Video: L1

Emotioneel
Kees en Elly van de Velde uit Roermond maken er maar het beste van thuis op de bank. Er is bier, nootjes en de nieuwe concertshirtjes van hun favoriete band zijn gelukkig op tijd geleverd. "Natuurlijk is het jammer dat we de band niet live kunnen zien. Maar het ergste nog vind ik dat we al onze vrienden dit jaar niet treffen in America", vertelt Kees met een brok in de keel. "Rowwen Hèze-fans zijn een echte familie. Kees is erg gevoelig", vult Elly aan.

Accordeon
Graatje Weber uit Echt krijgt bezoek van een vriend. Nog snel heeft de fotograaf een slide-show in elkaar gezet met foto's en video's van slotconcertedities waar beiden vrienden zijn geweest. Het wordt een nostalgisch avondje. "Tja, er zijn natuurlijk ergere dingen in de wereld dan het missen van het slotconcert. Maar toch. Dit is heel erg ja"

3X11
In huize Van de Velde hebben ze ondanks alles wat te vieren. Kees heeft uitgerekend hoe lang hij en zijn vrouw al fan zijn van de Noord-Limburgse band. Het blijkt '3X11' jaar te zijn. "Het is veel meer dan alleen de muziek. We gaan er toch maar eens goed voor zitten."

Het alternatieve slotconcert van Rowwen Hèze is hier te bekijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen