Overslaan en naar de inhoud gaan

Slot op woningen na hennepvondst

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 9:51

Een huis in Herkenbosch en een woning in Eijsden zijn voor drie maanden gesloten, omdat er vorig jaar wietplantages zijn gevonden.

Dat laten de gemeenten Roerdalen en Eijsden-Margraten weten.

Professionele inrichting
De woning aan de Kruisweg in Herkenbosch werd woensdag gesloten. Het slot blijft erop tot 20 april. De politie vond op 8 december in totaal 298 hennepplanten in de kelder. De hennepkwekerij was in werking. Verder stuitten agenten ook nog op spullen om de hennep te drogen en knippen.

Handel
De gemeente vermoedt dat de hennepplanten niet bedoeld waren voor eigen gebruik maar voor de handel, vanwege de grote hoeveelheid planten en de professionele inrichting. Ook was er volgens de politie al een keer eerder hennep geoogst. Verder werden water en stroom naar alle waarschijnlijkheid 'gestolen'.

De gemeente hoopt met de sluiting risico's zoals brand en wateroverlast voor de buurt weg te hebben genomen. En dat er een einde is gekomen aan andere criminele activiteiten in en rond de woning.

Eijsden
In Eijsden wordt een woning in de straat Veldje gesloten. Op 22 oktober vorig jaar werden er in de kelder van de flatwoning 44 hennepplanten aangetroffen. Zodra het om meer dan vijf planten gaat, gaan gemeenten ervan uit dat ze voor de handel gekweekt worden. Hoewel er niet met de stroom was geknoeid, acht de gemeente de situatie in de kelder toch brandgevaarlijk omdat er groeilampen werden gebruikt.

Ook de woning in Eijsden blijft gesloten tot 20 april van dit jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen