Overslaan en naar de inhoud gaan

Slot op woningen na hennepvondst

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 9:51

Een huis in Herkenbosch en een woning in Eijsden zijn voor drie maanden gesloten, omdat er vorig jaar wietplantages zijn gevonden.

Dat laten de gemeenten Roerdalen en Eijsden-Margraten weten.

Professionele inrichting
De woning aan de Kruisweg in Herkenbosch werd woensdag gesloten. Het slot blijft erop tot 20 april. De politie vond op 8 december in totaal 298 hennepplanten in de kelder. De hennepkwekerij was in werking. Verder stuitten agenten ook nog op spullen om de hennep te drogen en knippen.

Handel
De gemeente vermoedt dat de hennepplanten niet bedoeld waren voor eigen gebruik maar voor de handel, vanwege de grote hoeveelheid planten en de professionele inrichting. Ook was er volgens de politie al een keer eerder hennep geoogst. Verder werden water en stroom naar alle waarschijnlijkheid 'gestolen'.

De gemeente hoopt met de sluiting risico's zoals brand en wateroverlast voor de buurt weg te hebben genomen. En dat er een einde is gekomen aan andere criminele activiteiten in en rond de woning.

Eijsden
In Eijsden wordt een woning in de straat Veldje gesloten. Op 22 oktober vorig jaar werden er in de kelder van de flatwoning 44 hennepplanten aangetroffen. Zodra het om meer dan vijf planten gaat, gaan gemeenten ervan uit dat ze voor de handel gekweekt worden. Hoewel er niet met de stroom was geknoeid, acht de gemeente de situatie in de kelder toch brandgevaarlijk omdat er groeilampen werden gebruikt.

Ook de woning in Eijsden blijft gesloten tot 20 april van dit jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen