Overslaan en naar de inhoud gaan

Slot op woningen na hennepvondst

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 9:51

Een huis in Herkenbosch en een woning in Eijsden zijn voor drie maanden gesloten, omdat er vorig jaar wietplantages zijn gevonden.

Dat laten de gemeenten Roerdalen en Eijsden-Margraten weten.

Professionele inrichting
De woning aan de Kruisweg in Herkenbosch werd woensdag gesloten. Het slot blijft erop tot 20 april. De politie vond op 8 december in totaal 298 hennepplanten in de kelder. De hennepkwekerij was in werking. Verder stuitten agenten ook nog op spullen om de hennep te drogen en knippen.

Handel
De gemeente vermoedt dat de hennepplanten niet bedoeld waren voor eigen gebruik maar voor de handel, vanwege de grote hoeveelheid planten en de professionele inrichting. Ook was er volgens de politie al een keer eerder hennep geoogst. Verder werden water en stroom naar alle waarschijnlijkheid 'gestolen'.

De gemeente hoopt met de sluiting risico's zoals brand en wateroverlast voor de buurt weg te hebben genomen. En dat er een einde is gekomen aan andere criminele activiteiten in en rond de woning.

Eijsden
In Eijsden wordt een woning in de straat Veldje gesloten. Op 22 oktober vorig jaar werden er in de kelder van de flatwoning 44 hennepplanten aangetroffen. Zodra het om meer dan vijf planten gaat, gaan gemeenten ervan uit dat ze voor de handel gekweekt worden. Hoewel er niet met de stroom was geknoeid, acht de gemeente de situatie in de kelder toch brandgevaarlijk omdat er groeilampen werden gebruikt.

Ook de woning in Eijsden blijft gesloten tot 20 april van dit jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen