Overslaan en naar de inhoud gaan

Slordige toerist bezorgt politie Valkenburg veel werk

Geplaatst opwoensdag 17 mei 2017 - 6:39

De politie heeft in Valkenburg handenvol werk door toeristen die onzorgvuldig omgaan met hun spullen waardoor dieven vrij spel hebben.

Het aantal auto-inbraken en fietsdiefstallen ligt in de gemeente beduidend hoger dan in de omgeving, schrijft De Limburger.

150
Vorig jaar werden er in Valkenburg zo'n 150 auto's opengebroken. Dat is bijna drie keer zoveel als in buurgemeente Meerssen (60) en zelfs zes keer zo veel als in Eijsden-Margraten (20). Beruchte plekken qua opengebroken auto's zijn de parkeerplaatsen op de Cauberg, onderaan de Daalhemerweg en bij de voetbalvelden van Walram.

Zichtbaar
Politiechef Lou Notten wijt dat vooral aan toeristen die kostbare spullen zichtbaar in hun auto achterlaten of hun fietsen niet goed afsluiten. Dat laatste speelt vooral rond grote wielerevenementen, waarbij de duizenden amateurfietsers een aantrekkelijke prooi zijn voor fietsdieven.

Probleem is daarbij ook dat toeristen moeilijk te bereiken zijn met voorlichtingscampagnes. Inwoners van het Heuvelland worden nog wel bereikt via lokale media of folders, toeristen niet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Extra toezicht op dure fietsen in Valkenburg
Opnieuw peperdure renfietsen gestolen in Valkenburg
Auto-inbrekers slaan toe; ruitentikker en cd's gestolen
Fiets slot stelen
Bewaakte stalling in trek bij dieven in Sittard-Geleen
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen