Overslaan en naar de inhoud gaan

Slordige toerist bezorgt politie Valkenburg veel werk

Geplaatst opwoensdag 17 mei 2017 - 6:39

De politie heeft in Valkenburg handenvol werk door toeristen die onzorgvuldig omgaan met hun spullen waardoor dieven vrij spel hebben.

Het aantal auto-inbraken en fietsdiefstallen ligt in de gemeente beduidend hoger dan in de omgeving, schrijft De Limburger.

150
Vorig jaar werden er in Valkenburg zo'n 150 auto's opengebroken. Dat is bijna drie keer zoveel als in buurgemeente Meerssen (60) en zelfs zes keer zo veel als in Eijsden-Margraten (20). Beruchte plekken qua opengebroken auto's zijn de parkeerplaatsen op de Cauberg, onderaan de Daalhemerweg en bij de voetbalvelden van Walram.

Zichtbaar
Politiechef Lou Notten wijt dat vooral aan toeristen die kostbare spullen zichtbaar in hun auto achterlaten of hun fietsen niet goed afsluiten. Dat laatste speelt vooral rond grote wielerevenementen, waarbij de duizenden amateurfietsers een aantrekkelijke prooi zijn voor fietsdieven.

Probleem is daarbij ook dat toeristen moeilijk te bereiken zijn met voorlichtingscampagnes. Inwoners van het Heuvelland worden nog wel bereikt via lokale media of folders, toeristen niet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Extra toezicht op dure fietsen in Valkenburg
Opnieuw peperdure renfietsen gestolen in Valkenburg
Auto-inbrekers slaan toe; ruitentikker en cd's gestolen
Fiets slot stelen
Bewaakte stalling in trek bij dieven in Sittard-Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen