Overslaan en naar de inhoud gaan

Slordige toerist bezorgt politie Valkenburg veel werk

Geplaatst opwoensdag 17 mei 2017 - 6:39

De politie heeft in Valkenburg handenvol werk door toeristen die onzorgvuldig omgaan met hun spullen waardoor dieven vrij spel hebben.

Het aantal auto-inbraken en fietsdiefstallen ligt in de gemeente beduidend hoger dan in de omgeving, schrijft De Limburger.

150
Vorig jaar werden er in Valkenburg zo'n 150 auto's opengebroken. Dat is bijna drie keer zoveel als in buurgemeente Meerssen (60) en zelfs zes keer zo veel als in Eijsden-Margraten (20). Beruchte plekken qua opengebroken auto's zijn de parkeerplaatsen op de Cauberg, onderaan de Daalhemerweg en bij de voetbalvelden van Walram.

Zichtbaar
Politiechef Lou Notten wijt dat vooral aan toeristen die kostbare spullen zichtbaar in hun auto achterlaten of hun fietsen niet goed afsluiten. Dat laatste speelt vooral rond grote wielerevenementen, waarbij de duizenden amateurfietsers een aantrekkelijke prooi zijn voor fietsdieven.

Probleem is daarbij ook dat toeristen moeilijk te bereiken zijn met voorlichtingscampagnes. Inwoners van het Heuvelland worden nog wel bereikt via lokale media of folders, toeristen niet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Extra toezicht op dure fietsen in Valkenburg
Opnieuw peperdure renfietsen gestolen in Valkenburg
Auto-inbrekers slaan toe; ruitentikker en cd's gestolen
Fiets slot stelen
Bewaakte stalling in trek bij dieven in Sittard-Geleen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen