Overslaan en naar de inhoud gaan

Slordig Fortuna pakt toch de volle buit tegen Vitesse

Geplaatst opzondag 27 januari 2019 - 14:15

Fortuna Sittard heeft in zijn derde wedstrijd binnen een week tijd gewonnen van Vitesse.

Ging de ploeg van het technisch duo Eijer en Hofland vorige zondag nog met 5-1 onderuit bij De Graafschap en werd afgelopen woensdag met 4-1 in de Kuip van Feyenoord verloren voor de beker, nu werd het voor eigen publiek 2-1. In extremis besliste aanvaller Finn Stokkers het duel. Hij strafte een verkeerde uittrap van Vitesse-doelman Eduardo af.

Slordig
Fortuna begon - vooral in de defensie- slordig. Dat gaf Bryan Linssen de kans om in de zevende minuut de score te openen. De aanvaller uit Neeritter kreeg een uittrap van zijn doelman op maat. De bal plofte achter de Fortuna-verdediging waar Linssen opdook en geen seconde twijfelde: 0-1.

Buitenspel
Doelman Koselev liet zich ook niet onbetuigd en schoot de bal bij een uittrap recht in de voeten van een Vitesse-speler. De bal kwam vervolgens bij Darfalou. Hij scoorde, maar deed dat in buitenspelpositie. De thuisploeg stelde daar weinig tegenover. Semedo vuurde van een meter of twintig naast het doel en een schot van Diemers werd nog aangeraakt en verdween naast het doel.

Lat
In de 25e minuut had Vitesse opnieuw de kans op 0-2, maar nu raakte Foor de lat. Het lukte Fortuna niet de vleugels in het spel te betrekken en zat niet in de wedstrijd. Toch veerde het publiek op het einde van de eerste helft een keer op. De Fortuna-aanhang wilde een strafschop. Novakovich ging in een duel met Van der Werff, waarbij getrokken en geduwd werd, tegen de grond. De arbiter zag er geen penalty in.

Knok-wedstrijd
Bij het begin van de tweede helft meteen weer een kansje voor de gasten uit Arnhem. Doelman Koselev verkleinde goed zijn doel en stopte de inzet van Darfalou. Het duel werd meer en meer een echte 'knok-wedstrijd'. Omdat het voetballend niet lukte, probeerde Fortuna het met werklust. In de 58e minuut tikte Koselev een laag schot van Odegaard knap tot hoekschop.

Gelijkmaker
Fortuna kwam in die fase niet onder de druk uit en wisselde. Hutten kwam voor El Messaoudi. Dat leverde de gelijkmaker op. Vidigal gaf de bal voor vanaf rechts, Lars Hutten tikte de bal achter doelman Eduardo, 1-1. Na die gelijkmaker werd aangever Vidigal gewisseld, target man Finn Stokkers kwam in zijn plaats. En ook die wissel sorteerde effect. Fortuna stormde op het Arnhemse doel. En - net als voor rust - wilde Fortuna een strafschop. Bij een voorzet van Semedo gleed Vitesse-speler Bero naar de bal waarbij hij het leer met de hand raakte. Maar ook nu wilde scheidsrechter Pérez niets weten van een overtreding (en dus strafschop).

Stokkers
Fortuna pakte toch de drie punten. Invaller Stokkers ontving in de extra tijd de bal van de Vitesse-doelman bij de zijlijn op zo'n dertig meter van de goal. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal op doel. Hoog zeilde zijn schot door de lucht om juist op tijd te dalen en onder de lat te verdwijnen: 2-1, de buit was binnen.

Woest
Fortuna-voorzitter Gün was na afloop van de wedstrijd boos op de scheidsrechters. Volgens hem had Fortuna een penalty moeten krijgen en heeft de VAR zijn werk niet goed gedaan. Op Twitter haalt hij fors uit naar de arbiters.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen