Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloopmelding voor The Apollo in Helden moet over

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 7:08

De gemeente Peel en Maas geeft vooralsnog geen toestemming voor de sloop van discotheek The Apollo in Helden en twee naastgelegen panden. Volgens de gemeente voldoet de ingediende sloopmelding niet aan de eisen.

De procedure moet daarom over worden gedaan.

John Bergs
Sloop van The Apollo, voormalig café Friends en een naastgelegen woonhuis werd aangevraagd door de Holding John Bergs Helden bv. Dit bedrijf is eigendom van de eerder wegens wietteelt veroordeelde John B.

Documenten ontbreken
De gemeente heeft donderdag overleg gehad over de melding, omdat twee cruciale documenten ontbreken. Peel en Maas wil een zogeheten asbestinventarisatierapport en een sloopveiligheidsplan hebben voordat het licht op groen kan. Aanstaande dinsdag verloopt de termijn waarbinnen die stukken geleverd moeten worden.

Nieuwe variant
Die deadline wordt net niet gehaald, laat de indiener desgevraagd weten. De holding zal de sloopmelding daarom intrekken, om over enkele weken met een nieuwe complete variant te komen. Als de documenten dan wel in orde zijn, kan de holding een nieuwe melding doen en gaat opnieuw een termijn van vier weken lopen. Als de melding aan de eisen van de gemeente voldoet, kan de sloop zonder tussenkomst van Burgemeester en Wethouders goedgekeurd worden.

Lees ook: John B. met fors geldbedrag op zak in boeien geslagen

Gurskaja
Wat er na de sloop met het terrein moet gebeuren, is nog niet bekend. John B. zelf zal de papieren overigens niet in orde kunnen maken. Hij is vorige week op Schiphol aangehouden toen hij met een grote som contant geld op het vliegtuig wilde stappen. B. wordt daarnaast ook nog altijd verdacht van medeplichtigheid aan de moord op Tanja Gurskaja. Op 8 december moet B. voor de rechtbank verschijnen in deze zaak. Gurskaja werd in oktober 2012 vermoord in Venlo. De Heldenaar zou de opdracht hebben gegeven om zijn zakenpartnerWilmo Rebel te laten liquideren. De huurmoordenaar zou per ongeluk Tanja hebben vermoord.

Maart 2016
De beoogde koper van The Apollo heeft nog ruim de tijd voor de procedures. Pas in maart 2016 wil de discotheek definitief de deuren sluiten, maakte eigenaar Stephan Jansen vorige week bekend. De discotheek stond niet te koop, maar Jansen zegt een bod te hebben gekregen waar hij geen nee tegen kon zeggen. Ook omdat de markt voor discotheken onder druk staat, koos hij eieren voor zijn geld.

Lees ook: Bergs Helden BV wil behalve Apollo nog twee panden slopen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bergs Helden BV wil behalve Apollo nog twee panden slopen
Discotheek The Apollo gaat sluiten, pand gesloopt
John B. met fors geldbedrag op zak in boeien geslagen
Discotheek The Apollo in Helden blijft en gaat verbouwen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen