Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloopmelding voor The Apollo in Helden moet over

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 7:08

De gemeente Peel en Maas geeft vooralsnog geen toestemming voor de sloop van discotheek The Apollo in Helden en twee naastgelegen panden. Volgens de gemeente voldoet de ingediende sloopmelding niet aan de eisen.

De procedure moet daarom over worden gedaan.

John Bergs
Sloop van The Apollo, voormalig café Friends en een naastgelegen woonhuis werd aangevraagd door de Holding John Bergs Helden bv. Dit bedrijf is eigendom van de eerder wegens wietteelt veroordeelde John B.

Documenten ontbreken
De gemeente heeft donderdag overleg gehad over de melding, omdat twee cruciale documenten ontbreken. Peel en Maas wil een zogeheten asbestinventarisatierapport en een sloopveiligheidsplan hebben voordat het licht op groen kan. Aanstaande dinsdag verloopt de termijn waarbinnen die stukken geleverd moeten worden.

Nieuwe variant
Die deadline wordt net niet gehaald, laat de indiener desgevraagd weten. De holding zal de sloopmelding daarom intrekken, om over enkele weken met een nieuwe complete variant te komen. Als de documenten dan wel in orde zijn, kan de holding een nieuwe melding doen en gaat opnieuw een termijn van vier weken lopen. Als de melding aan de eisen van de gemeente voldoet, kan de sloop zonder tussenkomst van Burgemeester en Wethouders goedgekeurd worden.

Lees ook: John B. met fors geldbedrag op zak in boeien geslagen

Gurskaja
Wat er na de sloop met het terrein moet gebeuren, is nog niet bekend. John B. zelf zal de papieren overigens niet in orde kunnen maken. Hij is vorige week op Schiphol aangehouden toen hij met een grote som contant geld op het vliegtuig wilde stappen. B. wordt daarnaast ook nog altijd verdacht van medeplichtigheid aan de moord op Tanja Gurskaja. Op 8 december moet B. voor de rechtbank verschijnen in deze zaak. Gurskaja werd in oktober 2012 vermoord in Venlo. De Heldenaar zou de opdracht hebben gegeven om zijn zakenpartnerWilmo Rebel te laten liquideren. De huurmoordenaar zou per ongeluk Tanja hebben vermoord.

Maart 2016
De beoogde koper van The Apollo heeft nog ruim de tijd voor de procedures. Pas in maart 2016 wil de discotheek definitief de deuren sluiten, maakte eigenaar Stephan Jansen vorige week bekend. De discotheek stond niet te koop, maar Jansen zegt een bod te hebben gekregen waar hij geen nee tegen kon zeggen. Ook omdat de markt voor discotheken onder druk staat, koos hij eieren voor zijn geld.

Lees ook: Bergs Helden BV wil behalve Apollo nog twee panden slopen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bergs Helden BV wil behalve Apollo nog twee panden slopen
Discotheek The Apollo gaat sluiten, pand gesloopt
John B. met fors geldbedrag op zak in boeien geslagen
Discotheek The Apollo in Helden blijft en gaat verbouwen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen