Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloopkraan ingezet bij bluswerkzaamheden brand Brunssum

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 17:35

De brandweer gaat een sloopkraan inzetten bij de bluswerkzaamheden bij de brand in een bedrijfsverzamelpand op bedrijventerrein Haefland in Brunssum.

Deze kraan is nodig om bij de opslag te komen waar gasflessen staan.

Explosiegevaar
Volgens een woordvoerder is de brand momenteel stabiel, maar vormen de gasflessen een risico. Vooral omdat ze al de hele dag zijn opgewarmd. Brandweerlieden hebben er donderdag alles aan gedaan om de materialen gekoeld en nat te houden om te voorkomen dat ze door de hitte exploderen. "Het is te gevaarlijk om zelf bij de opslag te komen, dus daarom zetten we de sloopkraan in", zegt de woordvoerder.

Lees ook: Veel rookontwikkeling bij grote brand in bedrijfspand

Wegen dicht
De brandweer werd rond 6:20 uur gealarmeerd voor de grote brand in het bedrijfspand. Er rukten direct verschillende brandweerwagens uit om het vuur te bestrijden. Er kwamen uiteindelijk zeker zes brandweervoertuigen ter plaatse. De politie riep nieuwsgierigen op niet te gaan kijken. Ook werd aan omstanders gevraagd de hulpdiensten de ruimte te geven. Vanwege de flinke rookontwikkeling was de N300 dicht tussen Landgraaf-Noord en Amstenrade. Ook de N274 tussen Brunssum en de Duitse grens was enkele uren ter hoogte van Schinveld afgesloten voor het verkeer. Rond 13:15 uur mocht het verkeer weer van deze wegen gebruikmaken.

Sloop- en bluswerkzaamheden
Volgens de brandweer moet een aantal omwonenden voorlopig nog binnenblijven. De huishoudens in kwestie worden door de gemeente op de hoogte gebracht. Hoe lang de blus- en sloopwerkzaamheden nog in beslag nemen, is niet bekend. De verwachting is dat het nog zeker tot vrijdagmiddag gaat duren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen