Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloopkraan ingezet bij bluswerkzaamheden brand Brunssum

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 17:35

De brandweer gaat een sloopkraan inzetten bij de bluswerkzaamheden bij de brand in een bedrijfsverzamelpand op bedrijventerrein Haefland in Brunssum.

Deze kraan is nodig om bij de opslag te komen waar gasflessen staan.

Explosiegevaar
Volgens een woordvoerder is de brand momenteel stabiel, maar vormen de gasflessen een risico. Vooral omdat ze al de hele dag zijn opgewarmd. Brandweerlieden hebben er donderdag alles aan gedaan om de materialen gekoeld en nat te houden om te voorkomen dat ze door de hitte exploderen. "Het is te gevaarlijk om zelf bij de opslag te komen, dus daarom zetten we de sloopkraan in", zegt de woordvoerder.

Lees ook: Veel rookontwikkeling bij grote brand in bedrijfspand

Wegen dicht
De brandweer werd rond 6:20 uur gealarmeerd voor de grote brand in het bedrijfspand. Er rukten direct verschillende brandweerwagens uit om het vuur te bestrijden. Er kwamen uiteindelijk zeker zes brandweervoertuigen ter plaatse. De politie riep nieuwsgierigen op niet te gaan kijken. Ook werd aan omstanders gevraagd de hulpdiensten de ruimte te geven. Vanwege de flinke rookontwikkeling was de N300 dicht tussen Landgraaf-Noord en Amstenrade. Ook de N274 tussen Brunssum en de Duitse grens was enkele uren ter hoogte van Schinveld afgesloten voor het verkeer. Rond 13:15 uur mocht het verkeer weer van deze wegen gebruikmaken.

Sloop- en bluswerkzaamheden
Volgens de brandweer moet een aantal omwonenden voorlopig nog binnenblijven. De huishoudens in kwestie worden door de gemeente op de hoogte gebracht. Hoe lang de blus- en sloopwerkzaamheden nog in beslag nemen, is niet bekend. De verwachting is dat het nog zeker tot vrijdagmiddag gaat duren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen