Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop van discotheek The Apollo in Helden afgekeurd

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 6:31

De gemeente Peel en Maas werkt voorlopig niet mee aan sloop van discotheek The Apollo in Helden en het naastgelegen voormalige café Friends.

Voordat er goedkeuring komt voor de sloop, wil de gemeente eerst weten welke plannen de eigenaar heeft met de leeggekomen plek.

Omstreden
Het sloopplan is omstreden omdat het is ingediend door oud-friture-eigenaar John B., die eerder is veroordeeld omdat hij een grote hoeveelheid hennep in een ruimte onder zijn zwembad had. Ook is B. verdachte in een moordzaak. Eerder sloot de gemeente al de friture van B. omdat er mogelijk drugsgeld in om zou gaan.

Lees ook: Koper discotheek The Apollo Helden zit weer in cel

Begripvol
B. zegt alle begrip te hebben voor het besluit van de gemeente. "Het is heel normaal dat de gemeente wil weten wat er straks gaat gebeuren. Ze willen er zeker van zijn dat er straks niet nog een gat in het dorp is waar jaren niet meer gebouwd wordt." Met dat laatste verwijst B. naar de plek van het voormalige patronaat en gemeenschapshuis aan de Nieuwstraat, aan de achterzijde van de friture. Op dit terrein wilde B. samen met zijn broer een Braziliaans restaurant beginnen. Dat werd echter ook door de gemeente tegengehouden omdat er mogelijk drugsgeld in om zou gaan.

Doorverkopen
De Heldenaar heeft eerder al aangegeven dat hij deze grond samen met die van The Apollo, Friends en een naastgelegen woonhuis in één klap wil doorverkopen aan een buitenlandse investeerder. Die zou plannen hebben voor 'laagdrempelige horeca' op het terrein. De achterste zaal van The Apollo zou behouden blijven.

Meer tijd nodig
Volgens B. gaan die plannen nog altijd gewoon door. "We hebben alleen wat meer tijd nodig. En de projectontwikkelaar zal zelf zijn sloopvergunning moeten regelen. Want als ik met plannen bij de gemeente aanklop voor die locatie, wordt het gezien mijn verleden moeilijk."

De gemeente wil niet reageren tot er een gesprek is geweest met B. of zijn vertegenwoordiger.

Lees ook: Sloop The Apollo: asbest in dak

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

John B. met fors geldbedrag op zak in boeien geslagen
Koper discotheek The Apollo Helden zit weer in cel
Discotheek The Apollo in Helden blijft en gaat verbouwen
Discotheek The Apollo gaat sluiten, pand gesloopt
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen