Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop speeltuinen Maastricht van de baan

Geplaatst opwoensdag 21 april 2021 - 16:31

Het plan van de gemeente Maastricht om 125 van 200 speel- en sportplekken in de stad te verwijderen, is van de baan.

Dat was onderdeel van het bezuinigingsplan van de gemeente. Met de sloop van de 125 speelplekken had de gemeente 200.000 willen besparen, maar het voorstel zorgde voor veel onbegrip onder de inwoners.

Lees ook: Maastricht wil speeltuinen wippen: bewoners in actie

De vele protesten waren voor de Liberale Partij Maastricht reden genoeg om een amendement in te dienen. De partij werd volop gesteund en uiteindelijk werd het bezuinigingsvoorstel geschrapt.

Twee ton
Wethouder Bert Jongen heeft de opdracht meegekregen om in gesprek te gaan met de buurten en met een nieuw voorstel te komen. Daarnaast zal de wethouder op zoek moeten gaan naar een andere mogelijkheid om te bezuinigen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen