Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop Sankt Ludwig in Vlodrop eindelijk begonnen

Geplaatst opdonderdag 19 februari 2015 - 16:11

De sloop van het voormalige klooster Sankt Ludwig in de bossen bij Vlodrop-Station is begonnen.

Bijna twintig jaar lang wisten tegenstanders de sloop tegen te houden, maar inmiddels hebben ze de strijdbijl begraven.

Handdoek in de ring
Afgelopen maandag was er nog de zoveelste zitting bij de Raad van State in Den Haag. Maar het burgercomite Sankt Ludwig liet verstek gaan. Moe gevochten en moe gestreden is de handoek nu in de ring gegooid.

Asbest verwijderen
De eigenaar, de Maharishi-organisatie, heeft eerder al het asbest verwijderd uit het gebouw. En nu is met de sloop van het klooster begonnen.

Nieuwbouw realiseren
Dat is nog een hele klus. Het gebouw is ongeveer twee voetbalvelden groot en telt 250 kamers. De werkzaamheden duren minstens enkele maanden. Daarna wil de Maharishi-organisatie nieuwbouw realiseren.

Foto: Bram Becks

Lees ook: Sloop Sankt Ludwig in Vlodrop opnieuw onzeker

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Klooster Sankt Ludwig tot stof weergekeerd
Sloop Sankt Ludwig in Vlodrop opnieuw onzeker
Sloop Sankt Ludwig Vlodrop
Torenspits van Sankt Ludwig in Vlodrop blijft gespaard
Strijd over sloop St. Ludwig kostte miljoenen
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen