Overslaan en naar de inhoud gaan

'Sloop parkeergarages Venlo is kapitaalvernietiging'

Geplaatst opwoensdag 23 november 2016 - 6:36

De Venlose parkeergarages Arsenaal en Roermondsepoort hebben nog een marktwaarde van 11 miljoen euro.

Dat stelt het Platform Bereikbaarheid Venlose Binnenstad dat zich basseert op rekenmodellen die worden toegepast binnen het parkeervastgoed. "Ook zijn er partijen in de garages geïnteresseerd", zegt verkeersdeskundige en lid van het platform John Bongarts na onderzoek.

Renovatie
De politiek en betrokkenen werden gisteravond bijgepraat over de bevindingen van het platform . Daarbij legde het bedrijf Ervas International dat gespecialiseerd is in renovaties van betonconstructies opnieuw uit dat de door de gemeente afgeschreven en voor sloop bestemde garages wel degelijk te renoveren zijn.

Kosten
Het opknappen van Arsenaal duurt veertien weken en kost zo'n 2,5 miljoen euro, daarna kan de garage weer 25 jaar vooruit zo is berekend. Het opknappen van de Roermondsepoort in de meest optimale variant kost 1,5 miljoen euro.

Oplossing
"Venlo wil bekijken of na de sloop van de garages de markt wil overgaan tot nieuwbouw, maar het duurt zeker vijf jaar voordat er gebouwd kan worden. Bij renovatie zijn de garages binnen drie maanden weer operationeel", zegt platform- voorzitter en verkeersdeskundige Geert Rutten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Goedkopere renovatie garages Venlo mogelijk'
Venlo: sloop garage Arsenaal, reparatie Roermondsepoort
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarages Venlo: eentje gesloopt, de ander gerenoveerd
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarage Roermondsepoort Venlo in juni open
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen