Overslaan en naar de inhoud gaan

'Sloop parkeergarages Venlo is kapitaalvernietiging'

Geplaatst opwoensdag 23 november 2016 - 6:36

De Venlose parkeergarages Arsenaal en Roermondsepoort hebben nog een marktwaarde van 11 miljoen euro.

Dat stelt het Platform Bereikbaarheid Venlose Binnenstad dat zich basseert op rekenmodellen die worden toegepast binnen het parkeervastgoed. "Ook zijn er partijen in de garages geïnteresseerd", zegt verkeersdeskundige en lid van het platform John Bongarts na onderzoek.

Renovatie
De politiek en betrokkenen werden gisteravond bijgepraat over de bevindingen van het platform . Daarbij legde het bedrijf Ervas International dat gespecialiseerd is in renovaties van betonconstructies opnieuw uit dat de door de gemeente afgeschreven en voor sloop bestemde garages wel degelijk te renoveren zijn.

Kosten
Het opknappen van Arsenaal duurt veertien weken en kost zo'n 2,5 miljoen euro, daarna kan de garage weer 25 jaar vooruit zo is berekend. Het opknappen van de Roermondsepoort in de meest optimale variant kost 1,5 miljoen euro.

Oplossing
"Venlo wil bekijken of na de sloop van de garages de markt wil overgaan tot nieuwbouw, maar het duurt zeker vijf jaar voordat er gebouwd kan worden. Bij renovatie zijn de garages binnen drie maanden weer operationeel", zegt platform- voorzitter en verkeersdeskundige Geert Rutten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Goedkopere renovatie garages Venlo mogelijk'
Venlo: sloop garage Arsenaal, reparatie Roermondsepoort
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarages Venlo: eentje gesloopt, de ander gerenoveerd
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarage Roermondsepoort Venlo in juni open
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen