Overslaan en naar de inhoud gaan

'Sloop parkeergarages Venlo is kapitaalvernietiging'

Geplaatst opwoensdag 23 november 2016 - 6:36

De Venlose parkeergarages Arsenaal en Roermondsepoort hebben nog een marktwaarde van 11 miljoen euro.

Dat stelt het Platform Bereikbaarheid Venlose Binnenstad dat zich basseert op rekenmodellen die worden toegepast binnen het parkeervastgoed. "Ook zijn er partijen in de garages geïnteresseerd", zegt verkeersdeskundige en lid van het platform John Bongarts na onderzoek.

Renovatie
De politiek en betrokkenen werden gisteravond bijgepraat over de bevindingen van het platform . Daarbij legde het bedrijf Ervas International dat gespecialiseerd is in renovaties van betonconstructies opnieuw uit dat de door de gemeente afgeschreven en voor sloop bestemde garages wel degelijk te renoveren zijn.

Kosten
Het opknappen van Arsenaal duurt veertien weken en kost zo'n 2,5 miljoen euro, daarna kan de garage weer 25 jaar vooruit zo is berekend. Het opknappen van de Roermondsepoort in de meest optimale variant kost 1,5 miljoen euro.

Oplossing
"Venlo wil bekijken of na de sloop van de garages de markt wil overgaan tot nieuwbouw, maar het duurt zeker vijf jaar voordat er gebouwd kan worden. Bij renovatie zijn de garages binnen drie maanden weer operationeel", zegt platform- voorzitter en verkeersdeskundige Geert Rutten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roermondsepoort Venlo
Parkeergarage Roermondsepoort Venlo in juni open
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarages Venlo: eentje gesloopt, de ander gerenoveerd
Venlo: sloop garage Arsenaal, reparatie Roermondsepoort
'Goedkopere renovatie garages Venlo mogelijk'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen