Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop oude woningen Geleen

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 6:47

De gemeente Sittard-Geleen gaat de komende jaren een een deel van de 1.100 appartementen en portiekwoningen in de wijken Geleen-Zuid en Kluis slopen.

De gemeente doet dit omdat de woningen niet meer aansluiten op de marktvraag. Dat laat verantwoordelijk wethouder Ruud Guyt (PvdA) weten.

Geen lift
Omdat er de komende jaren een forse vergrijzing en bevolkingskrimp wordt verwacht, sluiten de appartementen en portiekwoningen, grotendeels zonder lift, in de Geleense wijken Geleen-Zuid en Kluis niet meer aan op de marktvraag. Verder staat de leefbaarheid onder druk in de wijken omdat de sociale cohesie relatief laag is.

Aantal onduidelijk
Hoeveel woningen tegen de vlakte gaan is volgens wethouder Guyt nog niet duidelijk. Of hier ook nieuwe woningen herrijzen is vooralsnog niet bekend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Woning Sociale Woning Huis
Ouderen frustreren Noord-Limburgse huizenmarkt
Naturistencamping hoopt met zwembad op jonge bezoekers
Uithijsen appartementen Kerkrade vertraagd
Complete appartementen uit flat 'geknipt' voor hergebruik
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen