Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop oude woningen Geleen

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 6:47

De gemeente Sittard-Geleen gaat de komende jaren een een deel van de 1.100 appartementen en portiekwoningen in de wijken Geleen-Zuid en Kluis slopen.

De gemeente doet dit omdat de woningen niet meer aansluiten op de marktvraag. Dat laat verantwoordelijk wethouder Ruud Guyt (PvdA) weten.

Geen lift
Omdat er de komende jaren een forse vergrijzing en bevolkingskrimp wordt verwacht, sluiten de appartementen en portiekwoningen, grotendeels zonder lift, in de Geleense wijken Geleen-Zuid en Kluis niet meer aan op de marktvraag. Verder staat de leefbaarheid onder druk in de wijken omdat de sociale cohesie relatief laag is.

Aantal onduidelijk
Hoeveel woningen tegen de vlakte gaan is volgens wethouder Guyt nog niet duidelijk. Of hier ook nieuwe woningen herrijzen is vooralsnog niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Zwembad Naturistencamping - 16 aug 2016
Naturistencamping hoopt met zwembad op jonge bezoekers
Woning Sociale Woning Huis
Ouderen frustreren Noord-Limburgse huizenmarkt
Uithijsen appartementen Kerkrade vertraagd
Complete appartementen uit flat 'geknipt' voor hergebruik
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen