Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop enige optie omroepgebouw ROZ

Geplaatst opzaterdag 6 augustus 2016 - 7:09

Het voormalige ROZ-gebouw in de Bankastraat gaat tegen de vlakte.

Er is geen ontkomen aan, de poging tot behoud van SP en PvdA ten spijt. De gemeenteraad besloot nota bene tien jaar geleden zelf al om het gebouw af te breken.

Lees ook: Roep om behoud omroepgebouw ROZ

Onderhoudstoestand
Het verslag van de onderhoudstoestand van het oude gebouw van de Regionale Omroep Zuid aan de rand van Mariaberg omvat 58 pagina’s en op vrijwel elke bladzijde staan een of meer gebreken vermeld die een veilig gebruik van het pand met oefenruimten en geluidsstudio in de weg staan. Sterker: het is eigenlijk een schande dat er al jaren kunstenaars tijdelijk een plek hebben gekregen.

Legionella
De opsomming van de vastgestelde mankementen door een extern bouwadviesbureau lijkt eindeloos. Risico op legionella, verboden koelmiddel in airco’s, loshangende stroomkabels, valgevaar wegens ontbrekende balustrades, brandblussers die in 2013 voor het laatst zijn gecontroleerd, scheuren in het dakbeslag, diverse lekkages, geblokkeerde vluchtwegen, dichtgemetselde ventilatiegaten, roestvorming op diverse plekken, loszittende gevelpanelen, ontbrekende ontruimingsplattegronden, het gaat maar door.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA: opknappen ROZ-gebouw zinvoller dan sloop
Motie voor uitstel van sloop ROZ-gebouw
Sloop van ROZ-gebouw vier maanden uitgesteld
Roep om behoud omroepgebouw ROZ
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen