Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop enige optie omroepgebouw ROZ

Geplaatst opzaterdag 6 augustus 2016 - 7:09

Het voormalige ROZ-gebouw in de Bankastraat gaat tegen de vlakte.

Er is geen ontkomen aan, de poging tot behoud van SP en PvdA ten spijt. De gemeenteraad besloot nota bene tien jaar geleden zelf al om het gebouw af te breken.

Lees ook: Roep om behoud omroepgebouw ROZ

Onderhoudstoestand
Het verslag van de onderhoudstoestand van het oude gebouw van de Regionale Omroep Zuid aan de rand van Mariaberg omvat 58 pagina’s en op vrijwel elke bladzijde staan een of meer gebreken vermeld die een veilig gebruik van het pand met oefenruimten en geluidsstudio in de weg staan. Sterker: het is eigenlijk een schande dat er al jaren kunstenaars tijdelijk een plek hebben gekregen.

Legionella
De opsomming van de vastgestelde mankementen door een extern bouwadviesbureau lijkt eindeloos. Risico op legionella, verboden koelmiddel in airco’s, loshangende stroomkabels, valgevaar wegens ontbrekende balustrades, brandblussers die in 2013 voor het laatst zijn gecontroleerd, scheuren in het dakbeslag, diverse lekkages, geblokkeerde vluchtwegen, dichtgemetselde ventilatiegaten, roestvorming op diverse plekken, loszittende gevelpanelen, ontbrekende ontruimingsplattegronden, het gaat maar door.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA: opknappen ROZ-gebouw zinvoller dan sloop
Motie voor uitstel van sloop ROZ-gebouw
Sloop van ROZ-gebouw vier maanden uitgesteld
Roep om behoud omroepgebouw ROZ
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen