Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop enige optie omroepgebouw ROZ

Geplaatst opzaterdag 6 augustus 2016 - 7:09

Het voormalige ROZ-gebouw in de Bankastraat gaat tegen de vlakte.

Er is geen ontkomen aan, de poging tot behoud van SP en PvdA ten spijt. De gemeenteraad besloot nota bene tien jaar geleden zelf al om het gebouw af te breken.

Lees ook: Roep om behoud omroepgebouw ROZ

Onderhoudstoestand
Het verslag van de onderhoudstoestand van het oude gebouw van de Regionale Omroep Zuid aan de rand van Mariaberg omvat 58 pagina’s en op vrijwel elke bladzijde staan een of meer gebreken vermeld die een veilig gebruik van het pand met oefenruimten en geluidsstudio in de weg staan. Sterker: het is eigenlijk een schande dat er al jaren kunstenaars tijdelijk een plek hebben gekregen.

Legionella
De opsomming van de vastgestelde mankementen door een extern bouwadviesbureau lijkt eindeloos. Risico op legionella, verboden koelmiddel in airco’s, loshangende stroomkabels, valgevaar wegens ontbrekende balustrades, brandblussers die in 2013 voor het laatst zijn gecontroleerd, scheuren in het dakbeslag, diverse lekkages, geblokkeerde vluchtwegen, dichtgemetselde ventilatiegaten, roestvorming op diverse plekken, loszittende gevelpanelen, ontbrekende ontruimingsplattegronden, het gaat maar door.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

PvdA: opknappen ROZ-gebouw zinvoller dan sloop
Motie voor uitstel van sloop ROZ-gebouw
Sloop van ROZ-gebouw vier maanden uitgesteld
Roep om behoud omroepgebouw ROZ
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen