Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloop The Apollo: asbest in dak

Geplaatst opdinsdag 8 december 2015 - 6:00

Bij de sloop van discotheek The Apollo in Helden moet rekening worden gehouden met asbest platen in het dak. Dat blijkt uit de nieuwe sloopmelding die bij de gemeente is ingediend, meldt Dagblad de Limburger dinsdag.

Ook zitten er her en der wat asbest buizen in het pand.

Niet compleet
De nieuwe sloopmelding was nodig omdat een eerdere versie niet helemaal compleet was. Het asbestsaneringsplan en een veiligheidsplan ontbraken. Die zijn in de nieuwe versie toegevoegd.

Niet geïnformeerd
De gemeente Peel en Maas moet een dezer dagen het besluit over de sloopmelding bekend maken aan de initiatiefnemer. Die was maandagavond in elk geval nog niet geïnformeerd over de vraag of hij daadwerkelijk de discotheek mag slopen.

Lees ook: Sloopmelding voor The Apollo in Helden moet over

Hennep
De sloop is omstreden omdat het plan komt uit de koker van de voor hennepzaken veroordeelde oud-fritureuitbater John B., die ook nog voor de rechter moet komen op verdenking van het opdracht geven voor moord. De gemeente trok eerder de vergunningen voor B.’s friture in omdat er mogelijk drugsgeld in om zou gaan. Ook plannen van B.’s broer voor de bouw van een Braziliaans restaurant achter de friture ketste om die reden af. Formeel kan de gemeente echter een goed ingevulde sloopmelding niet afwijzen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Discotheek The Apollo gaat sluiten, pand gesloopt
Bergs Helden BV wil behalve Apollo nog twee panden slopen
Sloopmelding voor The Apollo in Helden moet over
Verkoop discotheek The Apollo Helden afgeketst
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen