Overslaan en naar de inhoud gaan

Slob over VMBO-baas: 'Snap gevoelens, maar kan nu niks doen'

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 17:00

Arie Slob, de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs, snapt de gevoelens van ouders en leerlingen over de verlenging van het contract van bestuursvoorzitter André Postema van scholenkoepel LVO.

Slob zegt echter dat hij op dit moment niets kan doen. "Ik ben de minister en niet de werkgever van Postema"

Geen werkgever
Volgens de minister worden op dit moment onderzoeken uitgevoerd, onder meer naar het bestuurlijk handelen bij VMBO Maastricht. "Die worden dit najaar afgerond en dat is een moment om te kijken wat er wel of niet vanuit de Rijksoverheid gedaan moet worden", aldus Slob. "We moeten dus even geduld hebben."

Wantoestanden
Toen de problemen bij VMBO Maastricht eind juni aan het licht kwamen, sprak de minister nog harde woorden over het schoolbestuur. Hij had het destijds over 'enorme wantoestanden'. De minister matigt nu zijn toon. "We moeten echt wachten op de onderzoeksrapporten", zegt Slob.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen