Overslaan en naar de inhoud gaan

Slob bezorgd over VMBO Maastricht

Geplaatst opdonderdag 4 oktober 2018 - 9:25

Minister Arie Slob (Onderwijs) maakt zich zorgen over de onderwijskwaliteit op het VMBO Maastricht.

Dat komt mede doordat er nieuwe signalen zijn die tot aanvullend onderzoek leiden.

Verscherpt toezicht
De onderwijsinspectie oefent verscherpt toezicht uit en Slob zelf blijft de ontwikkelingen nauwgezet volgen. De minister heeft dat aan de Tweede Kamer geschreven. Hij laat ook weten dat onderzoek naar de kwaliteit van het voortgezet onderwijs in Limburg iets langer op zich laat wachten dan aangekondigd.

Lees ook: Rapport: 'VMBO Maastricht volgt landelijke regels niet'

Regels
Donderdag verscheen het eerste inspectierapport over de problemen op het VMBO Maastricht. Daaruit blijkt onder meer dat de schoolleiding en docenten zich niet hielden aan de regels voor school- en eindexamens. In de loop van december komen er nog twee rapporten. Slob wacht die af alvorens een definitief oordeel te geven.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen