Overslaan en naar de inhoud gaan

Slinkse Rolex-dief opgepakt in Zwitserland

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 8:32

De man die bij een juwelier in Maastricht met een wisseltruc een peperdure Rolex-horloge heeft gestolen, is opgepakt.

De politie sloeg de man in Zwitserland in de boeien. Daar zit hij voorlopig in de cel.

Wisseltruc
De politie kwam de dief op het spoor doordat hij herkend werd. De zaak kwam eerder in de aandacht bij het tv-programma Opsporing Verzocht. Daar was te zien dat hij op 8 mei dit jaar bij de Maastrichtse juwelier met een wisseltruc een Rolex-horloge ter waarde van 35.000 euro wist te ontvreemden.

Lees ook: Acht tips over sluwe wisseltruc bij juwelier in Maastricht

Gebrekkig Duits
De man bracht die dag meerdere bezoekjes aan de juwelierszaak. De laatste keer stelde hij een medewerkster vragen over de
Rolex. Zij ging nietsvermoedend met de oplichter aan een tafel zitten en legde de peperdure horloge voor hem neer. In gebrekkig Duits vertelde de man dat hij ook nog op zoek was naar iets voor zijn vrouw. Terwijl de medewerkster wat sieraden pakte, wisselde de dief razendsnel het dure horloge om voor een imitatie daarvan. Eentje die exact lijkt op de echte Rolex.

De politie schakelde Opsporing Verzocht in, omdat onderzoek niet duidelijk maakte wie de Rolex-dief was. De uitzending leverde uiteindelijk acht tips op. Of de gouden tip daarbij zat, is niet duidelijk.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen