Overslaan en naar de inhoud gaan

Slingeraap Quasimodo hoopt liefde te vinden in Overloon

Geplaatst opdinsdag 14 februari 2017 - 8:41

ZooParc Overloon heeft er weer een nieuwe bewoner bij. Slingeraap Quasimodo is vanuit Zuid-Frankrijk in de dierentuin gearriveerd. Hij moet in Overloon voor jonge slingerapen gaan zorgen.

Binnenkort komen er ook nog twee vrouwtjes naar Overloon. De slingerapen komen in het expeditiegebied Amazone te wonen, op het eiland bij de doodshoofdaapjes.

Fokprogramma
De slingeraap is een bedreigde diersoort. In Europese dierentuin wonen slechts 32 van deze dieren. De ogen van het Europese fokprogramma zijn dus op Overloon gericht.

Quasimodo dankt zijn naam aan zijn meest in het oog springende kenmerk: een gebochelde rug. Mede hierdoor heeft hij in Zuid-Frankrijk weinig geluk gehad bij de vrouwtjes. In Overloon krijgt de slingeraap een tweede kans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dierentuin laat zieke slingeraap Quasimodo inslapen
Recordaantal bezoekers voor ZooParc Overloon
ZooParc Overloon
Abonnees eerst welkom bij ZooParc Overloon, anderen later
Reuzenmiereneter geboren in Overloon
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen