Overslaan en naar de inhoud gaan

Slingeraap Quasimodo hoopt liefde te vinden in Overloon

Geplaatst opdinsdag 14 februari 2017 - 8:41

ZooParc Overloon heeft er weer een nieuwe bewoner bij. Slingeraap Quasimodo is vanuit Zuid-Frankrijk in de dierentuin gearriveerd. Hij moet in Overloon voor jonge slingerapen gaan zorgen.

Binnenkort komen er ook nog twee vrouwtjes naar Overloon. De slingerapen komen in het expeditiegebied Amazone te wonen, op het eiland bij de doodshoofdaapjes.

Fokprogramma
De slingeraap is een bedreigde diersoort. In Europese dierentuin wonen slechts 32 van deze dieren. De ogen van het Europese fokprogramma zijn dus op Overloon gericht.

Quasimodo dankt zijn naam aan zijn meest in het oog springende kenmerk: een gebochelde rug. Mede hierdoor heeft hij in Zuid-Frankrijk weinig geluk gehad bij de vrouwtjes. In Overloon krijgt de slingeraap een tweede kans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dierentuin laat zieke slingeraap Quasimodo inslapen
Recordaantal bezoekers voor ZooParc Overloon
ZooParc Overloon
Abonnees eerst welkom bij ZooParc Overloon, anderen later
Reuzenmiereneter geboren in Overloon
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen