Overslaan en naar de inhoud gaan

Slingeraap Quasimodo hoopt liefde te vinden in Overloon

Geplaatst opdinsdag 14 februari 2017 - 8:41

ZooParc Overloon heeft er weer een nieuwe bewoner bij. Slingeraap Quasimodo is vanuit Zuid-Frankrijk in de dierentuin gearriveerd. Hij moet in Overloon voor jonge slingerapen gaan zorgen.

Binnenkort komen er ook nog twee vrouwtjes naar Overloon. De slingerapen komen in het expeditiegebied Amazone te wonen, op het eiland bij de doodshoofdaapjes.

Fokprogramma
De slingeraap is een bedreigde diersoort. In Europese dierentuin wonen slechts 32 van deze dieren. De ogen van het Europese fokprogramma zijn dus op Overloon gericht.

Quasimodo dankt zijn naam aan zijn meest in het oog springende kenmerk: een gebochelde rug. Mede hierdoor heeft hij in Zuid-Frankrijk weinig geluk gehad bij de vrouwtjes. In Overloon krijgt de slingeraap een tweede kans.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dierentuin laat zieke slingeraap Quasimodo inslapen
Recordaantal bezoekers voor ZooParc Overloon
ZooParc Overloon
Abonnees eerst welkom bij ZooParc Overloon, anderen later
Reuzenmiereneter geboren in Overloon
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen