Overslaan en naar de inhoud gaan

Slimme criminele constructie: exclusieve auto's 'huren'

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 11:25

De fiscale opsporingsdienst van de Belastingdienst, de FIOD, heeft deze week een autoverhuurbedrijf voor de onderwereld opgerold.

Daarbij is ook een woning doorzocht in Maastricht.

Exclusief
In totaal zijn elf dure auto's, twee motoren, een camper, zeven dure horloges en bijna 15.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Voor het onderzoek werden behalve in de Maastrichtse woning ook invallen gedaan in twee bedrijfspanden en een huis in Aken en Würselen (D) en drie woningen en een bedrijf in Brabant.

Dekmantel
Volgens de FIOD functioneerden de bedrijven in Aken en Würselen als 'verhuurbedrijf' van de dure voertuigen. Criminelen 'huurden' daar exclusieve voertuigen - met Duitse kentekens - terwijl die eigenlijk hun eigendom waren. Op die manier konden de criminelen voorkomen dat ze in beslag werden genomen. Ook werden de bpm (belasting op auto's en motoren) en de btw voor de voertuigen ontdoken.

Niemand opgepakt
Er is nog niemand aangehouden. Bij onderzoek door de Douane bleek dat een van de auto's verborgen ruimtes had.

Witwassen
De FIOD kwam de constructie op het spoor door informatie over witwassen die afkomstig was van het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum), waarin verschillende organisaties samenwerken bij het bestrijden van criminaliteit.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen