Overslaan en naar de inhoud gaan

Slimme criminele constructie: exclusieve auto's 'huren'

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 11:25

De fiscale opsporingsdienst van de Belastingdienst, de FIOD, heeft deze week een autoverhuurbedrijf voor de onderwereld opgerold.

Daarbij is ook een woning doorzocht in Maastricht.

Exclusief
In totaal zijn elf dure auto's, twee motoren, een camper, zeven dure horloges en bijna 15.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Voor het onderzoek werden behalve in de Maastrichtse woning ook invallen gedaan in twee bedrijfspanden en een huis in Aken en Würselen (D) en drie woningen en een bedrijf in Brabant.

Dekmantel
Volgens de FIOD functioneerden de bedrijven in Aken en Würselen als 'verhuurbedrijf' van de dure voertuigen. Criminelen 'huurden' daar exclusieve voertuigen - met Duitse kentekens - terwijl die eigenlijk hun eigendom waren. Op die manier konden de criminelen voorkomen dat ze in beslag werden genomen. Ook werden de bpm (belasting op auto's en motoren) en de btw voor de voertuigen ontdoken.

Niemand opgepakt
Er is nog niemand aangehouden. Bij onderzoek door de Douane bleek dat een van de auto's verborgen ruimtes had.

Witwassen
De FIOD kwam de constructie op het spoor door informatie over witwassen die afkomstig was van het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum), waarin verschillende organisaties samenwerken bij het bestrijden van criminaliteit.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen