Overslaan en naar de inhoud gaan

Sleutelstad zet deuren voor 'De Zangeres' wagenwijd open

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 16:51

Weert herdenkt dit jaar de Zangeres Zonder Naam niet, haar geboortestad Leiden zet zwaar in.

In de Sleutelstad opent vrijdag een tijdelijk museum dat gewijd is aan Mary Servaes-Bey, oftewel 'De Zangeres'. Dat meldt Omroep West.

Eigen bier
Op maandag 5 augustus zou de koningin van het levenslied honderd jaar zijn geworden. Behalve het museum, krijgt de Zangeres ook een
gelegenheidsbier met de naam 'Bittere Tranen'. Ook is er in Leiden een Zangeres Zonder Naam-wandeling te maken. Mary Servaes-Bey bracht haar hele jeugd in Leiden door.

Johnny Hoes
De Zangeres Zonder Naam overleed in 1998 na een roemrijke carrière als Koningin van het Levenslied. Ze had een platencontract bij Johnny Hoes in Weert, die haar grote successen bracht. Na haar dood is Mary Servaes-Bey begraven in Stramproy.

Weert
Hoewel Weert naast Leiden ook zeker een Zangeres Zonder Naam-stad is, vinden daar dit jaar geen activiteiten plaats in het kader van haar honderdste geboortejaar.

Lees ook: Weert belt niet terug: geen herdenking Zangeres Zonder Naam

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen