Overslaan en naar de inhoud gaan

Sleutelstad zet deuren voor 'De Zangeres' wagenwijd open

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 16:51

Weert herdenkt dit jaar de Zangeres Zonder Naam niet, haar geboortestad Leiden zet zwaar in.

In de Sleutelstad opent vrijdag een tijdelijk museum dat gewijd is aan Mary Servaes-Bey, oftewel 'De Zangeres'. Dat meldt Omroep West.

Eigen bier
Op maandag 5 augustus zou de koningin van het levenslied honderd jaar zijn geworden. Behalve het museum, krijgt de Zangeres ook een
gelegenheidsbier met de naam 'Bittere Tranen'. Ook is er in Leiden een Zangeres Zonder Naam-wandeling te maken. Mary Servaes-Bey bracht haar hele jeugd in Leiden door.

Johnny Hoes
De Zangeres Zonder Naam overleed in 1998 na een roemrijke carrière als Koningin van het Levenslied. Ze had een platencontract bij Johnny Hoes in Weert, die haar grote successen bracht. Na haar dood is Mary Servaes-Bey begraven in Stramproy.

Weert
Hoewel Weert naast Leiden ook zeker een Zangeres Zonder Naam-stad is, vinden daar dit jaar geen activiteiten plaats in het kader van haar honderdste geboortejaar.

Lees ook: Weert belt niet terug: geen herdenking Zangeres Zonder Naam

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen