Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sleuteloverdracht trekt prominente gasten naar Maastricht

Geplaatst opdonderdag 4 februari 2016 - 15:48

Dit weekeinde neemt prins carnaval voor even de macht over in het Maastrichtse stadhuis. En daar zijn zoals elk jaar weer prominente gasten bij.

Dit jaar zakken onder anderen Tweede Kamerleden Mona Keijzer, Martijn van Helvert en Manon Fokke af naar de provinciehoofdstad. De komst van laatstgenoemde is weinig verwonderlijk; Fokke was voor haar gang naar Den Haag jarenlang fractievoorzitter van de lokale PvdA.

Plasterk
Ook minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk is van de partij in het Maastrichtse stadhuis. De PvdA-prominent kan klaarblijkelijk geen genoeg krijgen van het feestgedruis: de minister was twee jaar geleden jaar ook al eens van de partij.

Burgemeesters
Naast de Haagse delegatie zijn ook 'usual suspects' gouverneur Theo Bovens en gedeputeerde Ger Koopmans te gast. Verder zal het stadhuis gevuld zijn met een aantal burgemeesters. Onder hen zijn Peter Oskam, de burgervader van Capelle aan den IJssel, burgemeester van Lanaken Marino Keulen en Mark Vos, die de scepter zwaait in Riemst.

Vuurdoop
De sleuteloverdracht van aankomende zaterdag is overigens meteen de vuurdoop van Annemarie Penn-te Strake. Het is voor het eerst dat de burgemeester, die in juli vorig jaar werd geïnstalleerd, de sleuteloverdracht presenteert.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op Vastelaovend in Limburg en L11 Alaaf

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen