Wateroverlast door hoosbui Gulp Slenaken (2012)

Geen dam in Gulpdal tegen wateroverlast

Er komt geen dam in het Gulpdal bij Slenaken tegen wateroverlast. Vanwege de hoge kosten en impact op het natuurgebied wordt van dit plan afgezien.

Leon Bogman Noorbeek overleden
Oud-burgemeester Slenaken en Noorbeek overleden

Oud-burgemeester Léon Bogman van de toen nog zelfstandige gemeenten Slenaken en Noorbeek is op 92-jarige leeftijd overleden.

Flinke stroomstoring in Heuvelland

Bijna 900 huishoudens in het Heuvelland hebben vrijdagavond noodgedwongen in het donker doorgebracht.

Twee miljoen om wateroverlast Gulpdal tegen te gaan

De Limburgse natuurorganisatie ARK krijgt ruim twee miljoen euro van de Postcode Loterij. Met dit flinke bedrag wordt het natuurgebied Gulpdal bij Slenaken onderhouden en opgeknapt.

'Geen belemmeringen bij locatiebepaling noodoproep'

Er zijn geen wettelijke belemmeringen om de plek van een telefoon te bepalen tijdens een noodoproep, in tegenstelling tot wat de Zuid-Limburgse brandweer beweerde na de spraakmakende, dodelijke brand in Slenaken.

'Afhandeling brand Slenaken samenloop van omstandigheden'

Bij de afhandeling van de melding van de brand in Slenaken gingen verschillende zaken mis, zo concludeert de brandweer na het afronden van de evaluatie.

Bewoner (89) verwoestende woningbrand Slenaken overleden

De bejaarde bewoner die zondag gewond raakte bij een uitslaande woningbrand in Slenaken, is donderdag overleden.

Felle woningbrand in Slenaken niet aangestoken

De politie gaat er niet vanuit dat de felle woningbrand in Slenaken is aangestoken.

Brandweer grijpt in na misser in Slenaken

De brandweer Zuid-Limburg gaat maatregelen nemen om te voorkomen dat de brandweer naar een verkeerd dorp wordt gestuurd.

Brandweer eerst naar verkeerd adres bij brand Slenaken

De brandweer is zondagmorgen bij de grote brand in Slenaken eerst naar een verkeerd adres gereden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app