Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechts twee Limburgse nummers in Lage Landenlijst

Geplaatst opzaterdag 17 oktober 2020 - 18:30

Gé Reinders en Rowwen Hèze zijn dit jaar de Limburgse vertegenwoordigers in de Lage Landenlijst.

Daarmee nam het aantal Limburgse liedjes in de lijst met de beste Nederlandstalige muziek uit Nederland en België af.

Gestegen
Reinders staat met zijn nummer 'Blaosmuziek' op positie 64. Daarmee is hij tien plekken gestegen in de lijst, die bestaat uit honderd nummers. De hoogste Limburgse notering is voor Rowwen Hèze. De band uit America staat op plaats 44 met 'De Peel in Brand'. Daarmee steeg de band vijf plekken ten opzichte van 2019.

Vijf nummers
In 2019 stonden er nog vijf nummers uit Limburg in de Lage Landenlijst. Neet oét Lottum, Lex Uiting en Harold K zijn dit jaar niet meer terug te vinden in de lijst. Het nieuwe stemsysteem van het Belgische Radio 1 is daar mede debet aan. Het was voor de Nederlandse stemmers dit jaar een stuk lastiger om te stemmen.

Belgische nummer 1
De bovenste positie was opnieuw weggelegd voor het Belgische duo Kommil Foo. Met het nummer 'Ruimtevaarder' stonden ze voor het derde jaar op rij op nummer één.

Gezamenlijke uitzending
De Lage Landenlijst is een samenwerking tussen VRT Radio 1 en de drie zuidelijke regionale omroepen van Nederland, Omroep Brabant, Omroep Zeeland en L1. Door het coronavirus vonden er noodgedwongen twee vergelijkbare uitzendingen plaats. Één vanuit Brussel en één vanuit de studio van Omroep Brabant.

In Nederland werd de presentatie verricht door presentatoren Elsa van Hermon , Maarten Kortlever en Henk Hover:

Beelden: Omroep Brabant
Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen