Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechts 32 van 1100 nieuwe agenten naar Limburg

Geplaatst opvrijdag 15 juni 2018 - 16:47

Van de 1100 politiemensen die Nederland er bij krijgt, komen er niet meer dan 32 naar Limburg.

Dat meldt de NOS.

Brandbrief
De kleine versterking voor Limburg is slecht nieuws voor de Limburgse burgemeesters. Die stuurden in september vorig jaar nog een brandbrief naar premier Rutte, met het dringend verzoek om meer politiecapaciteit in de provincie.

Lees ook: Brandbrief namens Limburgse burgemeesters naar Rutte

Onvoldoende in het vizier
In de brief luidde burgemeester Penn van Maastricht de noodklok over de grensoverschrijdende misdaad. "Den Haag wil dat we de ondermijning van de samenleving aanpakken. Ze hebben in Den Haag onvoldoende in het vizier dat we door de grensligging specifieke grensoverschrijdende criminaliteit hebben waarvan de aanpak heel veel extra investering vraagt van de politie", zei de Maastrichtse burgemeester toen.

Vooral de politieregio's Oost-Nederland (226), Zeeland-West-Brabant (135) en Rotterdam (126) profiteren van de extra agenten.

Vooral wijkagenten
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft vrijdag groen licht gekregen om 291 miljoen euro extra in het politie-apparaat te steken. Het grootste deel van het geld gaat naar blauw op straat: er komen in Nederland 770 wijkagenten bij. Voor de aanpak van zware misdaad komen er 171 mensen bij, en de cybercrime-aanpak wordt versterkt met 170 politiemensen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen