Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechts 32 van 1100 nieuwe agenten naar Limburg

Geplaatst opvrijdag 15 juni 2018 - 16:47

Van de 1100 politiemensen die Nederland er bij krijgt, komen er niet meer dan 32 naar Limburg.

Dat meldt de NOS.

Brandbrief
De kleine versterking voor Limburg is slecht nieuws voor de Limburgse burgemeesters. Die stuurden in september vorig jaar nog een brandbrief naar premier Rutte, met het dringend verzoek om meer politiecapaciteit in de provincie.

Lees ook: Brandbrief namens Limburgse burgemeesters naar Rutte

Onvoldoende in het vizier
In de brief luidde burgemeester Penn van Maastricht de noodklok over de grensoverschrijdende misdaad. "Den Haag wil dat we de ondermijning van de samenleving aanpakken. Ze hebben in Den Haag onvoldoende in het vizier dat we door de grensligging specifieke grensoverschrijdende criminaliteit hebben waarvan de aanpak heel veel extra investering vraagt van de politie", zei de Maastrichtse burgemeester toen.

Vooral de politieregio's Oost-Nederland (226), Zeeland-West-Brabant (135) en Rotterdam (126) profiteren van de extra agenten.

Vooral wijkagenten
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft vrijdag groen licht gekregen om 291 miljoen euro extra in het politie-apparaat te steken. Het grootste deel van het geld gaat naar blauw op straat: er komen in Nederland 770 wijkagenten bij. Voor de aanpak van zware misdaad komen er 171 mensen bij, en de cybercrime-aanpak wordt versterkt met 170 politiemensen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen