Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechts 32 van 1100 nieuwe agenten naar Limburg

Geplaatst opvrijdag 15 juni 2018 - 16:47

Van de 1100 politiemensen die Nederland er bij krijgt, komen er niet meer dan 32 naar Limburg.

Dat meldt de NOS.

Brandbrief
De kleine versterking voor Limburg is slecht nieuws voor de Limburgse burgemeesters. Die stuurden in september vorig jaar nog een brandbrief naar premier Rutte, met het dringend verzoek om meer politiecapaciteit in de provincie.

Lees ook: Brandbrief namens Limburgse burgemeesters naar Rutte

Onvoldoende in het vizier
In de brief luidde burgemeester Penn van Maastricht de noodklok over de grensoverschrijdende misdaad. "Den Haag wil dat we de ondermijning van de samenleving aanpakken. Ze hebben in Den Haag onvoldoende in het vizier dat we door de grensligging specifieke grensoverschrijdende criminaliteit hebben waarvan de aanpak heel veel extra investering vraagt van de politie", zei de Maastrichtse burgemeester toen.

Vooral de politieregio's Oost-Nederland (226), Zeeland-West-Brabant (135) en Rotterdam (126) profiteren van de extra agenten.

Vooral wijkagenten
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft vrijdag groen licht gekregen om 291 miljoen euro extra in het politie-apparaat te steken. Het grootste deel van het geld gaat naar blauw op straat: er komen in Nederland 770 wijkagenten bij. Voor de aanpak van zware misdaad komen er 171 mensen bij, en de cybercrime-aanpak wordt versterkt met 170 politiemensen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen