Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechte start Oranje handbalsters op WK

Geplaatst opzaterdag 2 december 2017 - 19:57

De Nederlandse handbalsters, met de 23-jarige Angela Steenbakkers uit Beringe in de selectie, zijn het WK in Duitsland slecht gestart. In Leipzig wonnen de vrouwen uit Zuid-Korea met 22-24 van Oranje.

Oranje begon goed aan de wedstrijd en stond in het eerste deel van de eerste helft voortdurend voor. Bij 9-7 kantelde de wedstrijd. Nederland faalde in de dekking en Zuid-Korea benutte de kansen. Bij rust stond de Aziatische kampioen met 11-14 voor.

Gat
Na de hervatting kwam Oranje terug en op voorsprong, maar Zuid-Korea wist de stand met nog tien minuten te spelen om te buigen. Nederland zag het gat met de tegenstander groter worden en moest uiteindelijk buigen voor de Zuid-Koreaanse vrouwen.

Zondag komt Nederland in groep D opnieuw in actie. Dan is China de tegenstander.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen