Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechte boekhouding frustreert doorstart Floris

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2015 - 6:47

Een snelle doorstart van het failliete leerwerkbedrijf Floris in Venray is lastig. Dat zegt curator Frans van Hooft.

Hij stelt dat er belangstelling is, maar dat er ook ernstige belemmeringen zijn. Zo zijn er 'nogal wat onduidelijkheden in de boekhouding', aldus de curator. "Er lopen zaken door elkaar heen."
Volgens hem "is de laatste tijd geen adequate boekhouding gevoerd".

Verhuur
Ook blijken de voorwaarden die gelden voor de ruimte die Floris huurt een sta-in-de-weg voor een snelle doorstart. Het gebouw in de Hoenderstraat is van de gemeente Venray. Die verhuurt het aan de stichting Odeon, opgericht door harmonie Euterpe en showkorps Sint Petrus’ Banden. Odeon verhuurt een deel van het gebouw aan de stichting Floris. Die realiseerde een café-restaurant en verhuurde het aan een leerwerkbedrijf, ook Floris genaamd.

Horecabaan
Bij het leerwerkbedrijf werden mensen die moeilijk aan de bak komen, opgeleid voor een baan in de horeca. Het leerwerkbedrijf ging vorige maand failliet. De stichting Floris, die de keuken en inventaris bezit, wil de ruimte aan een nieuwe uitbater verhuren. Uit de voorwaarden blijkt nu dat zij die nooit aan derden mag verhuren.

Tijd dringt
Sef Raedts, penningmeester van Odeon, hoopt dat alle betrokken partijen kunnen instemmen met een nieuwe uitbater. Dan kan wellicht soepel worden omgegaan met de voorwaarden. Odeon geeft de stichting Floris de gelegenheid een geschikte overnamekandidaat te vinden, maar wijst er wel op dat de tijd begint te dringen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ook stichting Floris in Venray nu failliet
Horeca Restaurant
Stichting Odeon Venray heeft exploitant
Serieuze overnamekandidaten Floris in Venray
Winkelketen MS Mode maakt doorstart
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen