Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechte boekhouding frustreert doorstart Floris

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2015 - 6:47

Een snelle doorstart van het failliete leerwerkbedrijf Floris in Venray is lastig. Dat zegt curator Frans van Hooft.

Hij stelt dat er belangstelling is, maar dat er ook ernstige belemmeringen zijn. Zo zijn er 'nogal wat onduidelijkheden in de boekhouding', aldus de curator. "Er lopen zaken door elkaar heen."
Volgens hem "is de laatste tijd geen adequate boekhouding gevoerd".

Verhuur
Ook blijken de voorwaarden die gelden voor de ruimte die Floris huurt een sta-in-de-weg voor een snelle doorstart. Het gebouw in de Hoenderstraat is van de gemeente Venray. Die verhuurt het aan de stichting Odeon, opgericht door harmonie Euterpe en showkorps Sint Petrus’ Banden. Odeon verhuurt een deel van het gebouw aan de stichting Floris. Die realiseerde een café-restaurant en verhuurde het aan een leerwerkbedrijf, ook Floris genaamd.

Horecabaan
Bij het leerwerkbedrijf werden mensen die moeilijk aan de bak komen, opgeleid voor een baan in de horeca. Het leerwerkbedrijf ging vorige maand failliet. De stichting Floris, die de keuken en inventaris bezit, wil de ruimte aan een nieuwe uitbater verhuren. Uit de voorwaarden blijkt nu dat zij die nooit aan derden mag verhuren.

Tijd dringt
Sef Raedts, penningmeester van Odeon, hoopt dat alle betrokken partijen kunnen instemmen met een nieuwe uitbater. Dan kan wellicht soepel worden omgegaan met de voorwaarden. Odeon geeft de stichting Floris de gelegenheid een geschikte overnamekandidaat te vinden, maar wijst er wel op dat de tijd begint te dringen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook stichting Floris in Venray nu failliet
Horeca Restaurant
Stichting Odeon Venray heeft exploitant
Serieuze overnamekandidaten Floris in Venray
Doorstart Charles Vögele: Limburgse winkels gered?
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen