Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechte boekhouding frustreert doorstart Floris

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2015 - 6:47

Een snelle doorstart van het failliete leerwerkbedrijf Floris in Venray is lastig. Dat zegt curator Frans van Hooft.

Hij stelt dat er belangstelling is, maar dat er ook ernstige belemmeringen zijn. Zo zijn er 'nogal wat onduidelijkheden in de boekhouding', aldus de curator. "Er lopen zaken door elkaar heen."
Volgens hem "is de laatste tijd geen adequate boekhouding gevoerd".

Verhuur
Ook blijken de voorwaarden die gelden voor de ruimte die Floris huurt een sta-in-de-weg voor een snelle doorstart. Het gebouw in de Hoenderstraat is van de gemeente Venray. Die verhuurt het aan de stichting Odeon, opgericht door harmonie Euterpe en showkorps Sint Petrus’ Banden. Odeon verhuurt een deel van het gebouw aan de stichting Floris. Die realiseerde een café-restaurant en verhuurde het aan een leerwerkbedrijf, ook Floris genaamd.

Horecabaan
Bij het leerwerkbedrijf werden mensen die moeilijk aan de bak komen, opgeleid voor een baan in de horeca. Het leerwerkbedrijf ging vorige maand failliet. De stichting Floris, die de keuken en inventaris bezit, wil de ruimte aan een nieuwe uitbater verhuren. Uit de voorwaarden blijkt nu dat zij die nooit aan derden mag verhuren.

Tijd dringt
Sef Raedts, penningmeester van Odeon, hoopt dat alle betrokken partijen kunnen instemmen met een nieuwe uitbater. Dan kan wellicht soepel worden omgegaan met de voorwaarden. Odeon geeft de stichting Floris de gelegenheid een geschikte overnamekandidaat te vinden, maar wijst er wel op dat de tijd begint te dringen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook stichting Floris in Venray nu failliet
Horeca Restaurant
Stichting Odeon Venray heeft exploitant
Serieuze overnamekandidaten Floris in Venray
Doorstart Charles Vögele: Limburgse winkels gered?
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen