Overslaan en naar de inhoud gaan

Slecht weer verhindert asfalteren A79

Geplaatst opvrijdag 29 april 2016 - 11:59

Door het voorspelde koude weer wordt de A79 bij knooppunt Kruisdonk dit weekend niet geasfalteerd.

Het was de bedoeling om vrijdagavond aan die klus te beginnen, zodat het werk maandagochtend klaar zou zijn. De werkzaamheden zijn nu een maand verschoven naar het weekend van 27 tot 30 mei.

Afkoeling
Het asfalt dat nu op de A79 bij Kruisdonk ligt, is daar in december 2013 gelegd. Vanwege de winterse omstandigheden waaronder toen is geasfalteerd, is het wegdek een stuk eerder dan gedacht toe aan vervanging. Bij koud weer koelt het asfalt te snel af, met een slecht wegdek tot gevolg.

Omleiding
Vanwege de uitgestelde werkzaamheden is de A79 van Maastricht naar Heerlen tussen vrijdagavond 27 en maandagochtend 30 mei vanaf Kruisdonk tot de afslag Bunde afgesloten. Het verkeer richting Heerlen wordt omgeleid. In de richting Maastricht blijft de weg gewoon open.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Auto over de kop op A79, twee gewonden
Asfalt op A2 en A79 bij Kruisdonk sneller versleten
Ook raak op A79, ongeluk met drie auto’s
Sneeuw hindert verkeer Zuid-Limburg
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen