Overslaan en naar de inhoud gaan

Slayer geeft metal randje aan kerst-ladiesnight

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 7:19

Na André Rieu en opera in de bioscoop, was het woensdagavond de beurt aan Slayer om te schitteren op het witte doek.

De trashmetalband, die bezig is aan een afscheidstournee, was eenmalig mondiaal in 1500 filmhuizen te zien. Daaronder de Foroxity Filmarena in Sittard.

Big Four
Voor de leek: Slayer is als trashband over de hele wereld bekend, omdat de formatie bij The Big Four of Metal hoort, naast Metallica, Megadeth en Anthrax. Het kwartet geldt in de heavy metal-scene als het viertal dat trashmetal op de kaart heeft gezet.

Kerstkomedie
Een honderdtal metalfans verzamelde zich rond 19.30 uur bij de bioscoop in Sittard om 'The Repentless Killogy', zoals de rolprent heet, te zien. Schril contrast op deze avond is dat er tegelijkertijd een 'Ladies Night' plaatsvindt. Honderden dames konden helemaal in kerstsfeer, compleet met kerstboom en versieringen, een romantische kerstkomedie kijken. Er waren zelfs kraampjes aanwezig om sieraden, make-up of kleding te kopen. Waarschijnlijk is het Sittardse filmtheater daarmee de enige bioscoop ter wereld, die de Slayeravond heeft gecombineerd met een filmavond in kerstsfeer.

Video: L1

Neonazi
'
The Repentless Killogy' begint met een korte, verhalende film als inleiding. Hoofdpersoon Wyatt komt in veel video's van Slayer voor en is een voormalige neonazi, die gelinkt wordt aan een bende die moordt en daarna een bloedige handdruk als kenmerk achterlaat. De teksten en video's van Slayer zijn doordrenkt met moord, oorlog en geweld. Toch bestaat de band niet uit satanisten of nazi's, integendeel. Zanger en bassist Tom Araya is een fanatiek katholiek die stelt: "Als je in God gelooft, geloof je ook in de duivel."

Slayer film Foroxity Sittard (7 nov 2019)
Foto: L1 (Pascal Courbois)

Zwakke maag
De inleidende film is niet bestemd voor mensen met een zwakke maag. Sommige metalfans, die toch echt wel wat gewend zijn, vonden dat het wel een tandje minder mocht. Over de kwaliteit van het geluid waren de meeste fans het eens: die was niet goed. "Veel te zacht" en "weinig power", waren veelgehoorde klachten bij de fans.

Moshende menigte
Na de inleidende film krijgen de fans een optreden te zien van Slayer, opgenomen in The Las Vegas Forum in 2017. Deze opname is geregisseerd door Wayne Isham, die video's regisseerde voor artiesten als Metallica, Foo Fighters en Michael Jackson. En het moet gezegd: ook op zo'n groot doek knalt de energie van de bandleden af. Als een op hol geslagen intercity knallen de nummers je om de oren. Wat voor de meeste fans qua geluid dus wat harder mag. Je krijgt als je in de zaal zit en je bent liefhebber gewoon zin om mee te gaan doen met de moshende menigte.

Trashen
"
Jammer dat het nu echt voorbij is. Je luistert er een jaartje of dertig naar en ineens is het over. Maar aan alle goede dingen komt een eind. En we hebben de muziek nog", zegt een van de bezoekers na afloop. Voor de fans was dit een unieke gelegenheid om Slayer nogmaals te zien. Weliswaar niet in het echt, maar een troost is dat er ongetwijfeld genoeg trashmetalbands zijn die, geïnspireerd door het Slayer-dna, nog volop blijven 'trashen' en waarbij de fans in gedachten "Slayyyyerrr!" roepen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen