Overslaan en naar de inhoud gaan

Slayer geeft metal randje aan kerst-ladiesnight

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 7:19

Na André Rieu en opera in de bioscoop, was het woensdagavond de beurt aan Slayer om te schitteren op het witte doek.

De trashmetalband, die bezig is aan een afscheidstournee, was eenmalig mondiaal in 1500 filmhuizen te zien. Daaronder de Foroxity Filmarena in Sittard.

Big Four
Voor de leek: Slayer is als trashband over de hele wereld bekend, omdat de formatie bij The Big Four of Metal hoort, naast Metallica, Megadeth en Anthrax. Het kwartet geldt in de heavy metal-scene als het viertal dat trashmetal op de kaart heeft gezet.

Kerstkomedie
Een honderdtal metalfans verzamelde zich rond 19.30 uur bij de bioscoop in Sittard om 'The Repentless Killogy', zoals de rolprent heet, te zien. Schril contrast op deze avond is dat er tegelijkertijd een 'Ladies Night' plaatsvindt. Honderden dames konden helemaal in kerstsfeer, compleet met kerstboom en versieringen, een romantische kerstkomedie kijken. Er waren zelfs kraampjes aanwezig om sieraden, make-up of kleding te kopen. Waarschijnlijk is het Sittardse filmtheater daarmee de enige bioscoop ter wereld, die de Slayeravond heeft gecombineerd met een filmavond in kerstsfeer.

Video: L1

Neonazi
'
The Repentless Killogy' begint met een korte, verhalende film als inleiding. Hoofdpersoon Wyatt komt in veel video's van Slayer voor en is een voormalige neonazi, die gelinkt wordt aan een bende die moordt en daarna een bloedige handdruk als kenmerk achterlaat. De teksten en video's van Slayer zijn doordrenkt met moord, oorlog en geweld. Toch bestaat de band niet uit satanisten of nazi's, integendeel. Zanger en bassist Tom Araya is een fanatiek katholiek die stelt: "Als je in God gelooft, geloof je ook in de duivel."

Slayer film Foroxity Sittard (7 nov 2019)
Foto: L1 (Pascal Courbois)

Zwakke maag
De inleidende film is niet bestemd voor mensen met een zwakke maag. Sommige metalfans, die toch echt wel wat gewend zijn, vonden dat het wel een tandje minder mocht. Over de kwaliteit van het geluid waren de meeste fans het eens: die was niet goed. "Veel te zacht" en "weinig power", waren veelgehoorde klachten bij de fans.

Moshende menigte
Na de inleidende film krijgen de fans een optreden te zien van Slayer, opgenomen in The Las Vegas Forum in 2017. Deze opname is geregisseerd door Wayne Isham, die video's regisseerde voor artiesten als Metallica, Foo Fighters en Michael Jackson. En het moet gezegd: ook op zo'n groot doek knalt de energie van de bandleden af. Als een op hol geslagen intercity knallen de nummers je om de oren. Wat voor de meeste fans qua geluid dus wat harder mag. Je krijgt als je in de zaal zit en je bent liefhebber gewoon zin om mee te gaan doen met de moshende menigte.

Trashen
"
Jammer dat het nu echt voorbij is. Je luistert er een jaartje of dertig naar en ineens is het over. Maar aan alle goede dingen komt een eind. En we hebben de muziek nog", zegt een van de bezoekers na afloop. Voor de fans was dit een unieke gelegenheid om Slayer nogmaals te zien. Weliswaar niet in het echt, maar een troost is dat er ongetwijfeld genoeg trashmetalbands zijn die, geïnspireerd door het Slayer-dna, nog volop blijven 'trashen' en waarbij de fans in gedachten "Slayyyyerrr!" roepen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen