Overslaan en naar de inhoud gaan

Slapende beveiligers Roermondse gevangenis geschorst

Geplaatst opdinsdag 5 oktober 2021 - 14:46

Twee beveiligers van de gevangenis in Roermond zijn geschorst, nadat ze tijdens hun nachtdienst in slaap zijn gevallen. Op dat moment had het duo een cruciale taak: ze beheerden de centrale meldkamer.

Dat blijkt uit informatie van L1. De gevangenisleiding neemt het voorval hoog op, omdat vrijwel iedereen in de inrichting afhankelijk is van de meldkamer.

Gevangenishart
Zeker 's nachts wordt van medewerkers in de centrale meldkamer opperste concentratie gevraagd. Gevangenen zitten op dat moment in hun cel en wenden zich in noodsituaties tot de meldkamer, net als gevangenispersoneel 'op de vloer' bij de centrale terecht moet kunnen. Bovendien houden de meldkamermedewerkers gevangenen in de isoleercellen via een videoverbinding in de gaten.

De gevangenisdirectie omschrijft de centrale meldkamer in een reactie aan L1 als 'het hart van de inrichting' en de mensen die er werken als 'de ogen en oren van de gevangenis'.

Ontslagprocedure
De twee beveiligers zouden tijdens een nachtdienst in september een uiltje hebben geknapt. Toen de directie van de gevangenis daar lucht van kreeg, is er een onderzoek gestart naar het duo. Beide beveiligers zijn ook gehoord. Op 23 september zijn ze geschorst en is hen de toegang tot de inrichting ontzegd. Inmiddels is de directie ook een ontslagprocedure gestart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen