Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Slagers organiseren grootste LVK ooit

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 18:39

Twee slagers coördineren vrijdag de laatste voorbereidingen voor het grootste liedjesconcours uit de historie. Frank Dumont en Harald Hamakers brengen als voorzitters van de carnavalsverenigingen in Gulpen en Margraten ruim 200 vrijwilligers op de been.

Vrijdag leggen ze de laatste hand aan het grote podium in het Maastrichtse MECC, waar 7000 toeschouwers verwacht worden voor de finale van het LVK.

Slagerij
Ondanks die drukke voorbereiding, werkten de voorzitters allebei nog in hun slagerij deze week. "Natuurlijk", zegt Frank Dumont, "die zaak blijft open. Iedere dag om kwart over vijf opstaan, en dan door met het LVK tot laat in de avond. Maar vrijdag en zaterdag ben ik dicht, dat heb ik mijn vrouw moeten beloven."

Sjengenland
Dumont is voorzitter van De Rieste uit Margraten, Hamaekers heeft diezelfde functie bij de Gaarekiekere in Gulpen. "Het is natuurlijk grappig dat wij als boeren naar het grote Sjengenland gaan om daar iets te organiseren. Maastricht heeft zich al eens kandidaat gesteld voor de LVK-finale, maar dat lukte toen niet. Ons lukte het wel, en daarom was het extra mooi dat de allereerste felicitatie van de Maatstrichtse Tempeleers kwam." Het is voor het eerst dat een LVK-finale in de Limburgse hoofdstad wordt georganiseerd.

Maasbrug
Dumont en Hamaekers hebben veel symboliek ingebouwd in het hoofdpodium. "De artiesten worden voorgesteld op een Heuvellandpodium, en gaan dan via een brug richting hoofdpodium. Alsof ze via de Maasbrug naar Maastricht gaan."

Koudste LVK ooit
Frank Dumont heeft ervaring met de organisatie van het LVK. In 2012 begeleidde hij de finale in de veilinghallen in Eijsden-Margraten. "In 2012 hebben we het koudste LVK ooit gehad. Toen vroor het gewoon 20 graden. Een veiling is dan niet het meest ideale gebouw. Daarom gaan we nu naar het MECC. En juist vandaag blijkt het een van de warmste LVK-dagen ooit."

Rivaliteit

De samenwerking tussen de Rieste en de Gaarekiekere verloopt opvallend goed. Ruim 200 vrijwilligers zijn al een week bezig met het opbouwen, en de voorbereiding van een groot VIP-diner. "Carnaval is toch een groot verbroederingsfeest. De saamhorigheid tussen de verenigingen van Margraten en Gulpen, en de bereidheid om dingen te doen, dat is onbeschrijflijk. Van rivaliteit is absoluut geen sprake."

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen