Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Slagers organiseren grootste LVK ooit

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 18:39

Twee slagers coördineren vrijdag de laatste voorbereidingen voor het grootste liedjesconcours uit de historie. Frank Dumont en Harald Hamakers brengen als voorzitters van de carnavalsverenigingen in Gulpen en Margraten ruim 200 vrijwilligers op de been.

Vrijdag leggen ze de laatste hand aan het grote podium in het Maastrichtse MECC, waar 7000 toeschouwers verwacht worden voor de finale van het LVK.

Slagerij
Ondanks die drukke voorbereiding, werkten de voorzitters allebei nog in hun slagerij deze week. "Natuurlijk", zegt Frank Dumont, "die zaak blijft open. Iedere dag om kwart over vijf opstaan, en dan door met het LVK tot laat in de avond. Maar vrijdag en zaterdag ben ik dicht, dat heb ik mijn vrouw moeten beloven."

Sjengenland
Dumont is voorzitter van De Rieste uit Margraten, Hamaekers heeft diezelfde functie bij de Gaarekiekere in Gulpen. "Het is natuurlijk grappig dat wij als boeren naar het grote Sjengenland gaan om daar iets te organiseren. Maastricht heeft zich al eens kandidaat gesteld voor de LVK-finale, maar dat lukte toen niet. Ons lukte het wel, en daarom was het extra mooi dat de allereerste felicitatie van de Maatstrichtse Tempeleers kwam." Het is voor het eerst dat een LVK-finale in de Limburgse hoofdstad wordt georganiseerd.

Maasbrug
Dumont en Hamaekers hebben veel symboliek ingebouwd in het hoofdpodium. "De artiesten worden voorgesteld op een Heuvellandpodium, en gaan dan via een brug richting hoofdpodium. Alsof ze via de Maasbrug naar Maastricht gaan."

Koudste LVK ooit
Frank Dumont heeft ervaring met de organisatie van het LVK. In 2012 begeleidde hij de finale in de veilinghallen in Eijsden-Margraten. "In 2012 hebben we het koudste LVK ooit gehad. Toen vroor het gewoon 20 graden. Een veiling is dan niet het meest ideale gebouw. Daarom gaan we nu naar het MECC. En juist vandaag blijkt het een van de warmste LVK-dagen ooit."

Rivaliteit

De samenwerking tussen de Rieste en de Gaarekiekere verloopt opvallend goed. Ruim 200 vrijwilligers zijn al een week bezig met het opbouwen, en de voorbereiding van een groot VIP-diner. "Carnaval is toch een groot verbroederingsfeest. De saamhorigheid tussen de verenigingen van Margraten en Gulpen, en de bereidheid om dingen te doen, dat is onbeschrijflijk. Van rivaliteit is absoluut geen sprake."

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen