Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffers Pinkpopdrama teleurgesteld over uitspraak

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 18:51

De slachtoffers van het Pinkpopdrama zijn niet te spreken over de uitspraak van de rechter tegen veroorzaker Danny S. uit Heerlen.

Dat zeiden ze woensdagmiddag tegen L1. S. kreeg alleen een taakstraf van 120 uur. Ook kreeg hij ontzegging van de rijbevoegdheid van zes maanden, maar die periode is al voorbij. "Als je een snoepje steelt, krijg je een hogere straf dan als je iemand doodrijdt", zei een van de slachtoffers vlak na de uitspraak.

Niet hersteld
Bij het ongeluk ruim twee jaar geleden kwam één man om het leven en raakten drie anderen gewond. Ze zijn nog altijd niet hersteld van het ongeluk, zowel geestelijk als fysiek. Twee weken geleden volgden ze de zaak in de rechtbank in Maastricht en deden sommigen ook hun verhaal. Woensdag waren ze bij de uitspraak en die mondde uit in een teleurstelling. "Eigenlijk kan geen enkele straf dit drama goedmaken. Er zijn immers alleen maar verliezers, maar dit is echt wel een teleurstelling", zei een van hen. Ze gaan ervan uit dat het Openbaar Ministerie (OM) in beroep gaat.

Video: L1

Schadevergoeding
Advocaat Nino Pennino is advocaat namens de nabestaanden en de slachtoffers. Hij ziet door deze uitspraak ook wel mogelijkheden. Hij startte al eerder een procedure tegen de gemeente Landgraaf. De uitspraak van de rechter versterkt dat gevoel volgens Pennino. "De rechter zei dat niet duidelijk was of de weg waar het ongeluk gebeurde (Mensheggerweg, red.) nu wel of niet open was voor verkeer. De informatie op de site en de bebording spraken elkaar tegen. Ook was er verwarring over de maximumsnelheid, zo bevestigde de rechter", aldus Pennino. Hij wil eventuele schade niet alleen verhalen op de veroorzaker van het ongeluk, maar ook op de gemeente Landgraaf. Dat zal dan gebeuren in een civiele procedure, die waarschijnlijk jaren gaat duren.

Beroep
Daardoor krijgt het drama dus sowieso nog een vervolg, maar mogelijk ook strafrechtelijk. Het Openbaar Ministerie kan namelijk nog in beroep gaan, maar wilde daar woensdag nog niet op ingaan. Eerst wordt met de slachtoffers gesproken en wordt het vonnis bestudeerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen