Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffers Chroom-6: schadevergoeding vorm van erkenning

Geplaatst opwoensdag 12 november 2014 - 12:40

De coulance regeling die minister Jeanine Hennis Plasschaert van Defensie wil treffen met werknemers die met CARC verf hebben gewerkt is een vorm van erkenning.

En dat is dus positief nieuws. Dat zegt advocaat Rob Bedaux uit Heerlen die honderd oud-medewerkers van Defensie vertegenwoordigt die met CARC gewerkt hebben.

Depots Brunssum en Eygelshoven
Het zijn voornamelijk mensen die gewerkt hebben in de legerdepots in Brunssum en Eygelshoven.

Ziek
In het Kamerdebat dinsdagnacht zei minister Hennis dat werknemers die ziek zijn geworden doordat ze met de verf hebben gewerkt niet hoeven te wachten totdat het onderzoek naar de schadelijke affecten is afgerond.

Onderzoek niet afwachten
Dat onderzoek door het RIVM gaat zeker twee jaar duren. Vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek kunnen al compensatieregelingen getroffen worden zo zei de minister.

Lees ook:
Slachtoffers chroom-6 krijgen schadevergoeding

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kamer debatteert over giftige chroomverf
Nog meer klachten Defensie over chroomverf
341 meldingen van werkers met chroom-6
'Schadevergoeding slachtoffers chroom-6 te laag'
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen