Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffers Chroom-6: schadevergoeding vorm van erkenning

Geplaatst opwoensdag 12 november 2014 - 12:40

De coulance regeling die minister Jeanine Hennis Plasschaert van Defensie wil treffen met werknemers die met CARC verf hebben gewerkt is een vorm van erkenning.

En dat is dus positief nieuws. Dat zegt advocaat Rob Bedaux uit Heerlen die honderd oud-medewerkers van Defensie vertegenwoordigt die met CARC gewerkt hebben.

Depots Brunssum en Eygelshoven
Het zijn voornamelijk mensen die gewerkt hebben in de legerdepots in Brunssum en Eygelshoven.

Ziek
In het Kamerdebat dinsdagnacht zei minister Hennis dat werknemers die ziek zijn geworden doordat ze met de verf hebben gewerkt niet hoeven te wachten totdat het onderzoek naar de schadelijke affecten is afgerond.

Onderzoek niet afwachten
Dat onderzoek door het RIVM gaat zeker twee jaar duren. Vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek kunnen al compensatieregelingen getroffen worden zo zei de minister.

Lees ook:
Slachtoffers chroom-6 krijgen schadevergoeding

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kamer debatteert over giftige chroomverf
Nog meer klachten Defensie over chroomverf
341 meldingen van werkers met chroom-6
'Schadevergoeding slachtoffers chroom-6 te laag'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen