Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffers Chroom-6 eisen basis-schadevergoeding

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 14:22

Oud-medewerkers van de Navo-depots in Eygelshoven en Brunssum, die bloot zijn gesteld aan de kankerverwekende chroom-6 verf, willen een basis-schadevergoeding van 7.000 euro.

Dat meldt lokale omroep ZO-NWS.

Bedrag
Letselschadespecialist Yme Drost eist deze schadevergoeding voor zijn cliënten die op de POMS-sites hebben gewerkt. Dit naar het voorbeeld van de gemeente Tilburg. De Brabantse stad keert 800 mensen die tussen 2004 en 2012 in een werkplaats van de NS met de kankerverwekende verf hebben gewerkt 7.000 euro netto uit.

Defensie heeft eerder al een bedrag 923.000 euro uitgekeerd aan 136 slachtoffers van de kankerverwekkende chroom-6 verf. De Tweede Kamer vindt deze schaderegeling onvoldoende.

Lees ook: Kamer wil ruimere regeling voor chroom-6

'Onrechtvaardig'
De regeling doet geen recht aan de slachtoffers, zei Salima Belhaj van D66. Volgens Hanke Bruins Slot (CDA) moet er meer maatwerk komen. "De regeling pakt onrechtvaardig uit voor slachtoffers", vertelt Sadet Karabulut (SP). Er moet een oplossing komen voor mensen die tussen wal en schip vallen, zei VVD'er André Bosman eerder.

Lees ook: Defensie keert 9 ton uit aan slachtoffers chroom-6

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen