Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffers Chroom-6 eisen basis-schadevergoeding

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 14:22

Oud-medewerkers van de Navo-depots in Eygelshoven en Brunssum, die bloot zijn gesteld aan de kankerverwekende chroom-6 verf, willen een basis-schadevergoeding van 7.000 euro.

Dat meldt lokale omroep ZO-NWS.

Bedrag
Letselschadespecialist Yme Drost eist deze schadevergoeding voor zijn cliënten die op de POMS-sites hebben gewerkt. Dit naar het voorbeeld van de gemeente Tilburg. De Brabantse stad keert 800 mensen die tussen 2004 en 2012 in een werkplaats van de NS met de kankerverwekende verf hebben gewerkt 7.000 euro netto uit.

Defensie heeft eerder al een bedrag 923.000 euro uitgekeerd aan 136 slachtoffers van de kankerverwekkende chroom-6 verf. De Tweede Kamer vindt deze schaderegeling onvoldoende.

Lees ook: Kamer wil ruimere regeling voor chroom-6

'Onrechtvaardig'
De regeling doet geen recht aan de slachtoffers, zei Salima Belhaj van D66. Volgens Hanke Bruins Slot (CDA) moet er meer maatwerk komen. "De regeling pakt onrechtvaardig uit voor slachtoffers", vertelt Sadet Karabulut (SP). Er moet een oplossing komen voor mensen die tussen wal en schip vallen, zei VVD'er André Bosman eerder.

Lees ook: Defensie keert 9 ton uit aan slachtoffers chroom-6

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen