Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffers blauwzuurgas zijn weer naar huis

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 17:05

De zeven medewerkers, die naar het ziekenhuis moesten nadat er op het Chemelot-terrein in Geleen blauwzuurgas was vrijgekomen, zijn weer naar huis.

Ze hebben geen fysiek letsel, maar moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Geen gevaar
Het incident gebeurde rond 12:00 uur. Meteen werd een zogeheten Grip 1-melding afgegeven, bedoeld voor ernstige situaties. Brandweer en ambulance werden opgeroepen naar de Kerenshofweg, die over het Chemelot-terrein loopt. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest, meldt de brandweer.

ACN-fabriek
De lekkage was bij de ACN-fabriek, die stil ligt voor onderhoud. ACN staat voor acrylonitril, een grondstof voor kunststof vezels. Door nog onduidelijke oorzaak ontsnapte tijdens het onderhoudswerk een kleine hoeveelheid van het uiterst giftige blauwzuurgas.

Lees ook:
-
Kleine hoeveelheid blauwzuurgas vrij bij Chemelot
- Hulpdiensten evalueren informatievoorziening Chemelot

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kleine hoeveelheid blauwzuurgas vrij bij Chemelot
DSM wil solarpark bouwen op Chemelot
Nieuwe masterstudies in Maastricht en Geleen
Nieuwe bedrijven naar Chemelot Campus
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen