Overslaan en naar de inhoud gaan

Slachtoffer Sittardse schietpartij ondergedoken in safehouse

Geplaatst opzondag 18 oktober 2020 - 15:53

De 38-jarige man die onlangs werd neergeschoten in Sittard, is lopende het onderzoek ondergebracht in een safehouse. In diens eigen woning kon de politie zijn veiligheid niet garanderen.

Dat vertellen verschillende bronnen in gesprek met L1.

Lees ook: Politie krijgt acht tips over schietpartij Sittard

Sittardse schietpartij
Eerder meldde De Limburger al dat Anthy P. degene was die op 12 september werd neergeschoten in de Bradleystraat. Volgens de krant heeft Anthy een behoorlijke staat van dienst in het criminele milieu en speelde hij een rol in verschillende motorclubs. Hij zou onder meer worden ingezet als bodyguard van grote criminelen.

Aan dood ontsnapt
Anthy is volgens bronnen met een afspraak naar een parkeerterrein in de Bradleystraat, bij voetbalclub VVS, gelokt. Daar keek hij plots in de koplamp van een in Aken gestolen BMW-motor. Anthy schoot er in zijn auto vandoor en wist zo aan de dood te ontsnappen. Hij werd weliswaar door kogels geraakt, maar zijn belagers wisten de klus niet te klaren. Anthy raakte zwaargewond.

Verdachten in beeld
De dertiger heeft zelf zijn ideeën over wie er achter de aanslag zit en waarom hij moest sterven. Justitie heeft mede op basis van die verhalen verdachten in beeld, maar heeft nog niemand gearresteerd. Ondertussen lopen er nog meerdere zaken tegen Anthy.

Zo is hij een van de verdachten in het omvangrijke Bandidos-dossier, waarin hij wordt verdacht van afpersing en deelname aan een criminele organisatie. Die zaak dient in maart volgend jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen